El discurs de Maragall i una trucada del PSC van convèncer Colau d'optar a l'alcaldia
L'alcaldessa de Barcelona explica que la nit electoral tot va canviar per dues coses: el discurs de Maragall i la trucada del Partit Socialista
El discurs de Maragall i una trucada del PSC van convèncer Colau d'optar a l'alcaldia

El discurs de Maragall i una trucada del PSC van convèncer Colau d'optar a l'alcaldia

L'alcaldessa de Barcelona explica que la nit electoral tot va canviar per dues coses: el discurs de Maragall i la trucada del Partit Socialista

Redacció Actualitzat
TEMA:
Ada Colau

El discurs d'Ernest Maragall la nit del 26 de maig i una trucada del Partit Socialista van canviar la visió d'Ada Colau la mateixa nit electoral. Segons ha explicat l'alcaldessa de Barcelona en una entrevista al programa "Preguntes Freqüents", aquests dos moviments van ser claus per fer-la optar a la investidura, amb els vots de Manuel Valls.

Al mateix Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona i una setmana després de la sessió de constitució de l'Ajuntament, Colau ha explicat què va passar la nit del 26 de maig entre la seva compareixença després dels resultats, amb un discurs felicitant Ernest Maragall com a guanyador, i el matí següent:

"No em plantejava ser alcaldessa. Les dues coses més rellevants que van passar en les següents hores. Una va ser que jo vaig parlar abans que Ernest Maragall. Després el vam escoltar i em va decebre molt. Va fer un discurs marcadament independentista i va dir que volia parlar prioritàriament amb Junts per Catalunya. Després hi va haver trucada del Partit Socialista i, ràpidament, la nostra anàlisi va ser el que hem mantingut fins avui: necessitaríem un acord de les tres forces d'esquerres"


Per ser alcaldessa calien tres vots del grup de Ciutadans, però Colau insisteix que mai ha parlat amb Manuel Valls.

"Mai he parlat amb el senyor Valls. No he fet cap acord. No hi hagut pacte ni públic ni secret. Amb els fets dels últims dies s'ha vist que no hi havia tampoc cap operació d'Estat"


Crítiques a Esquerra

De cara al futur, Colau insisteix en un pacte d'esquerres, però ha retret a ERC que sempre els reclama més compromís amb el procés català:

"Ens ha tractat sempre com el gran adversari a abatre. Dient: 'et sumes a mi o ets el meu adversari'. No acceptant la nostra diferència. En aquest anys més difícils del procés on hem estat impecables en qüestió de drets i llibertats, mai n'hi havia prou. Sempre ens deien que no som de fiar. El que no soc és independentista i Esquerra ens hauria d'acceptar com el que som. El que no es pot entendre és que hagin pogut govern amb l'antiga Convergència i aquí no podien votar els pressupostos amb nosaltres. Perquè hi hagi acords hi ha d'haver confiança"


"Putes, guarres i zorres"

Colau ha explicat com es va sentir quan va creuar la plaça Sant Jaume el dia de la consitució del consistori i ha denunciat insults masclistes com ja va fer la regidora Laura Pérez.

"Res a veure amb quatre anys enrere. Moltes de les coses excepcionals que han passat aquest quatre anys es podien veure a la plaça. Sempre dic que no em molesta que la gent protesti. Jo he protestat com a activista i estic convençuda com a demòcrata que les protestes són bones. Ara, aquell dia a Sant Jaume hi havia alguna cosa més que una protesta. Hi havia alguna gent, tampoc vull generalitzar, que estava molt agressiva. Van proferir comentaris masclistes molt gruixuts: 'guarra', 'puta' i 'zorra'. Però no ho vull magnificar. No crec que sigui una cosa general de l'independentisme"

 


ARXIVAT A:
Ada Colau Eleccions municipals 26M
Anar al contingut