Washington

El Discovery s'enlaira cap a l'Estació Espacial Internacional en la seva última missió

El transbordador espacial Discovery ha iniciat aquest dijous el seu últim viatge, després de 27 anys en servei. La nau s'ha enlairat des de Florida amb els seus sis tripulants, cap a l'Estació Espacial Internacional (EEI). Quan hagi tornat, després d'una missió d'onze dies, la NASA el retirarà. És l'aparell que ha fet més viatges a l'estació, un total de 38. Va començar els seus viatges transportant el telescopi espacial Hubble.

Actualitzat
Amb la retirada del Discovery, la NASA comença a posar punt final al seu programa de transbordadors, uns vehicles que els Estats Units han utilitzat per a missions espacials tripulades. L'agència nord-americana acaba amb aquests tipus de llançaments pels alts costos que tenen. També busca alliberar pressupost per desenvolupar altres tipus de coets i naus.

El Johannes Kepler s'acobla a l'EEI

La nau de càrrega AVT-2 Johannes Kepler ha encaixat aquest dijous amb èxit a l'Estació Espacial Internacional. L'AVT (acrònim en anglès de Vehicle Automàtic de Transferència) és la segona nau europea d'abastiment no tripulat que arriba a l'EEI, després de la Jules Verne l'any 2008.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut