Londres

El disc "Gold" d'ABBA torna al número 1 del Regne Unit

Als ABBA els surt més a compte estar separats que no pas junts. El disc "Gold" del grup suec torna a ser el número 1 de les llistes angleses de discos més venuts, 16 anys després de la seva publicació. "Gold", un recopilatori de les cançons més exitoses d'ABBA -amb "Dancing Queen", "Waterloo" o "Fernando"-, s'ha convertit en el disc més antic que arriba al capdamunt de la llista que cada diumenge es publica al Regne Unit. En les últimes setmanes, l'àlbum més venut era "Viva la Vida or Death and all his Friends" de Coldplay.

Actualitzat

"Gold" va ser publicat el 1992, se n'han venut 26 milions de còpies a tot el món, i ja havia estat el número 1 de les llistes angleses de discos més venuts en 4 ocasions.

El recopilatori arriba al capdavant de les llistes del Regne Unit coincidint amb l'estrena de la pel·lícula "Mamma Mía", inspirada en cançons dels ABBA i protagonitzada pels actors Meryl Streep i Pierce Brosnan. El film es basa en l'obra teatral que ja han vist més de 30 milions de persones des del 1999.

ABBA, que es va dissoldre el 1982 després d'una dècada en actiu, suma unes vendes mundials de 350 milions de discos. Malgrat que fa 26 anys que estan separats, la formació encara contina venent uns 3 milions d'àlbums cada any.

Anar al contingut