Doctor Prats versionen "Les nits no moren mai", d'Avicii, en el disc de La Marató 2016
Doctor Prats versionen "Les nits no moren mai", d'Avicii, en el disc de La Marató 2016

El disc de La Marató, el més venut del desembre a iTunes

És la vegada que està més dies seguits liderant les vendes a l'aplicació de descàrregues musicals

RedaccióActualitzat

El disc de La Marató ha estat el més venut a iTunes a Espanya durant el desembre del 2016, i ha passat per davant de novetats discogràfiques d'arreu del món. De fet, el disc de La Marató ha encapçalat el rànquing dels més venuts durant tot aquest mes, excepte tres dies, arran de la mort de George Michael. Aquest 3 de gener, més d'un mes després de sortir a la venda, torna a encapçalar els discos més venuts. Així, ha estat 28 dies número 1 el 2016 i ha venut un 39% més en digital que l'any 2015. Les descàrregues de tot l'àlbum han sobrepassat les 200.000 durant el mes de desembre. Supera, de molt, d'aquesta manera, el màxim a què es va arribar el 2014, quan es va mantenir el número 1 durant 10 dies.

El disc va entrar directament al número 1 de vendes d'iTunes Espanya l'1 de desembre, quan es va posar a la venda. Aquesta primera posició d'entrada és resultat de la prevenda que iTunes va oferir als seus clients.

És la primera vegada que el disc de La Marató també trenca la barrera de convertir-se en número 1 d'iTunes en el mateix moment en què surt al mercat. El doble CD es ven digitalment al preu de 9,99 euros i la descàrrega és per a tot l'àlbum, no es poden baixar cançons per separat.

És un doble disc format, d'una banda, per 11 cançons triades pel públic i, de l'altra, de 14+1 de nova edició, escollida per acompanyar l'espot de La Marató 2016.

En total, hi participen 29 artistes, amb cançons gravades a 8 ciutats i 10 temes interpretats per primer cop en català. Mónica Naranjo, que protagonitza un espectacular videoclip gravat a la Sagrada Família amb la Polifònica de Puig-reig, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona i la Banda de Gaitas Xuntanza de Catalunya, és una de les artistes que canten per primer cop en català, juntament amb Nek, Edurne, Ainhoa Arteta, Pablo López i Il Volo.

La banda sonora de l'espot d'aquest any és la cançó "No et rendeixis", una adaptació al català del tema de Peter Gabriel "Don't give up", interpretada per Ramon Mirabet, Paula Valls i l'Orquestra Camera Musicae, que també és el tema musical de l'espot de La Marató 2016.

Anar al contingut