El disc de cartró utilitzat per estacionar a les àrees DUM de Barcelona.
El disc de cartró utilitzat per estacionar a les àrees DUM de Barcelona.
Barcelona

El disc de cartró per aparcar a les àrees de càrrega i descàrrega passa a la història

A partir d'aquest dilluns és obligatori l'ús de l'aplicació mòbil ÀreaDUM per poder estacionar el vehicle a les zones habilitades per a la càrrega i descàrrega

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, el disc de cartró passa a la història. Es tracta d'una eina que els transportistes feien servir per estacionar a les àrees de Distribució Urbana de Mercaderies (DUM). Des del març, el disc horari de cartró ha estat convivint amb una aplicació mòbil anomenada àreaDUM.

Ara bé, a partir d'ara ja és obligatori l'ús de la telefonia mòbil per poder estacionar al vehicle en aquestes zones habilitades per a la distribució de mercaderies. D'aquesta manera, el disc de cartró ja no és vàlid per aparcar a les 9.000 places que hi ha a la ciutat, on es fan cada dia 45.000 estacionaments. No obstant això, d'aquests estacionaments, només un 20% es fan mitjançant l'aplicació mòbil, i s'arriba al 27% en dies puntuals.


Aquest sistema innovador, que va ser dissenyat per millorar la mobilitat, va ser premiat per l'Associació Europea de Pàrquing al millor projecte europeu d'aparcament al carrer.

Com funciona

Es tracta d'una eina tecnològica que avisa a l'usuari del temps que queda per acabar l'estacionament. En el moment d'estacionar, l'usuari ha d'indicar la matrícula del vehicle i l'aplicació geolocalitza la seva posició mostrant els codis de zona existent. Després, el transportista ha de seleccionar el codi de zona que correspongui d'acord amb la senyal vertical del tram on es troba.

En cas de no disposar d'un telèfon intel·ligent, s'ha habilitat una alternativa a partir d'un servei de SMS. L'usuari podrà aparcar en una mateixa zona només durant un temps determinat per afavorir l'accés a altres vehicles.

Anar al contingut