Tarragona

El director d'"El Vallenc", investigat com a col·laborador en tres delictes per l'1-O

A la comandància de la Guàrdia Civil, s'hi han concentrat desenes de persones per donar-li suport

RedaccióActualitzat

El director d'"El Vallenc" és investigat pel referèndum de l'1 d'octubre. Aquest dissabte a la tarda estava citat a declarar davant la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona, després dels registres del migdia a la seu del setmanari.

El director i l'advocat s'han presentat puntuals davant la comandància. Al cap de 40 minuts han sortit i han estat rebuts amb crits de suport de les persones que s'han concentrat fora de l'edifici.

El director, Francesc Fàbregas, ha explicat que s'ha negat a declarar. El seu advocat ha aclarit que se l'investiga com a presumpte col·laborador necessari en uns delictes de prevaricació, malversació de fons públics i desobediència. Haurà de declarar davant el jutge quan el citin.

Fàbregas ha volgut agrair el suport de totes les persones que s'han acostat a la seu d'"El Vallenc" i també davant la comandància de la Guàrdia Civil.

"Avui ha estat un dels dies més difícils dels 29 anys que portem fent el nostre diari, un diari local i comarcal. Veure tanta gent que t'estima i està al teu costat donant-te suport va molt bé. Veus que no estàs sol, i això és el que importa."

 

L'acció policial ha estat ordenada pel jutjat de guàrdia de Tarragona, a instàncies de la fiscalia en una causa declarada secreta.

Concentració de suport

A fora de l'edifici de la Guàrdia Civil, s'hi han concentrat desenes de persones. S'havien donat cita a les vuit, l'hora en què Fàbregas havia d'anar a declarar. La xifra de concentrats ha anat creixent a mesura que han passat els minuts.

Com aquest migdia, en la concentració ha aparegut una urna del 9N i els manifestants han ensenyat paperetes.

 

El registre desperta la protesta

Quatre agents de la Guàrdia Civil han escorcollat durant més de cinc hores la redacció del setmanari "El Vallenc", a Valls. Hi buscaven informació i material imprès sobre els preparatius del referèndum de l'1 d'octubre.

Els agents han sortit de la redacció a quarts de sis, davant dels centenars de manifestants que els esperaven a la porta, i els han acompanyat fins als seus vehicles. Durant el registre, els concentrats han corejat càntics com "Votarem" i "On són les paperetes?". Han acomiadat els agents amb el càntic de La Trinca "Passi-ho bé i moltes gràcies":

Els agents s'han endut l'ordinador personal del director del setmanari, Francesc Fàbregas, i han fet còpies de documents i correus electrònics durant l'escorcoll.

Avui, la Guàrdia Civil també ha tornat a entrar a la impremta Indugraf, a Constantí.

 

Julian Assange, fundador de  WikiLeaks, ha escrit un tuit fent referència als fets d'"El Vallenc" en què qualifica l'actuació de l'Estat Espanyol d'escandalosa: "Espanya acusa l'editor del diari català per donar suport el referèndum d'independència de Catalunya l'1 d'octubre."


Assange afegeix que el poble català té dret a l'autodeterminació. Les detencions només unifiquen i enforteixen.

 

El diari "The New York Times" parla, en un article referent a Catalunya i el procés català, de l'entrada de la Guàrdia Civil a "El Vallenc" i a la impremta de Constantí i explica que les "incursions policials espanyoles pretenen frenar el vot independentista català".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut