El director d'"El Vallenc" diu que els han fet sevir de "conillet d'Índies"

Entrem a la redacció d'"El Vallenc" 24 hores després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil

RedaccióActualitzat

El director d'"El Vallenc", Francesc Fàbregas, és el primer investigat per l'organització del referèndum que no té cap càrrec polític ni forma part de l'administració.

Fàbregas, que és investigat com a col·laborador necessari dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics, està a l'espera de declarar davant el jutge després de negar-se a declarar davant la Guàrdia Civil.

Vint-i-quatre hores després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil, el director d'"El Vallenc" ens ha obert les portes de la seu del setmanari.

 

Fàbregas critica el "desplegament brutal de forces" de la Guàrdia Civil, però assegura que no se sent "ni heroi ni màrtir". Tampoc té por.

"Por, no. Per què hauria de tenir por? No hem fet res malament. Em sento tranquil. No hauria pensat mai que en una situació així em sentiria tan tranquil. Suposo que perquè veus l'escalf de la gent i la situació del país."

Denuncia que el govern espanyol els ha fet servir de "conillet d'Índies".

"Què és el que vol el govern central? Pretenen donar aquesta imatge, la por. Que ningú pugui imprimir paperetes, que ningú pugui fer urnes, que ningú res, perquè no es pugui dur a terme l'1 d'ocubre."

El director d'"El Vallenc"  diu que estava avisat, però no s'ho creia.

"Des de dijous ens deien que vindria la Guàrdia Civil a escorcollar-nos, però no ens crèiem que fossin capaços de fer-ho. Doncs ho han fet."

"No vaig demanar ni l'ordre de registre"

Fàbregas explica que ni tan sols va demanar l'ordre de registre de la Guàrdia Civil. Diu que els agents van regirar calaixos i armaris, van mirar paper per paper i "no es van deixar ni un racó". En tot moment van buscar el bon tracte amb la Guàrdia Civil. Diu que no el van deixar comunicar per WhatsApp, però que el tracte va ser correcte.

"S'ha de dir que van actuar correctament. No em vaig sentir pressionat de cap manera. Em van tractar correctament."

L'escorcoll més minuciós va ser al seu despatx i a les dependències de l'administració. El director diu que es van endur el seu ordinador personal i papers que van considerar rellevant.

 

Després de més de sis hores d'escorcoll i haver d'anar a declarar a la comandància de la Guàrdia Civil, a Fàbregas encara li queda esma per fer broma.

"Els vaig dir: 'Ara que ja sabeu com ho tinc tot, em podeu venir a ajudar a col·locar les coses a lloc.'"

Explica que mentre la Guàrdia Civil estava fent l'escorcoll i no el necessitava, de tant en tant treia el cap per veure la gent que hi havia a fora donant suport al setmanari.

"Et sents reconfortat perquè veus que hi ha molta gent que pensa que el que han fet no és correcte ni està bé i els tens al teu costat."

Aquesta és la visió del carrer que es tenia de la seu d'"El Vallenc"estant mentre la Guàrdia Civil era a dins.

 

Reconeix que es va emocionar quan va sentir el "passi-ho bé" que de manera espontània van corejar els concentrats, recordant les estrofes finals de la cançó "Festa Major" de la Trinca.

Fàbregas estén el seu agraïment a les xarxes socials. Explica que la part positiva és que han augmentat el nombre de subscriptors del setmanari i que els seguidors a Twitterr i Facebook s'han multiplicat.

"Les subscripcions han pujat una barbaritat. I amb gent que no són ni de la comarca de l'Alt Camp ni de la Conca Barberà, sinó que són gent de la província de Barcelona que es volen solidaritzar amb 'El Vallenc'."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut