Barcelona

El director del Centre de Medicina Regenerativa dimiteix pels canvis en la línia d'investigació

Marxa de Barcelona una figura mundial de la ciència. El director del Centre de Medicina Regenerativa, Juan Carlos Izpisúa, deixa el càrrec pels canvis en la línia d'investigació, segons el director de recerca del Departament de Salut, Carlos Constante. El nou director del centre serà l'investigador Àngel Raya. "El País" informa que Izpisúa ha dimitit per la falta de suports financers i polítics.

RedaccióActualitzat

El director del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, Juan Carlos Izpisúa, deixa el càrrec per canvis en la línia del centre, segons ha confirmat la Conselleria de Salut. El substituirà en el càrrec l'investigador Àngel Raya. Les raons de la marxa d'Izpisúa s'atribueixen al començament d'una nova etapa que apostarà per una relació més estreta entre la investigació i el pacient. Carlos Constante, director de recerca del Departament de Salut, ha dit que "calia incorporar un lideratge en aquest projecte, que té unes connotacions diferents".

La comunitat científica demana al govern que mantingui els esforços per mantenir l'impuls en recerca en plena crisi i poder fer que Catalunya continuï entre els líders de la recerca europea.

Segons el diari "El País", Juan Carlos Izpisúa ha dimitit per falta de suport financer i polític, tant per part del govern català com de l'espanyol. El diari diu que les dues administracions implicades aporten 1,5 milions anuals al centre, que es dediquen al lloguer i al manteniment de l'edifici, que reverteixen majoritàriament en la mateixa Generalitat, propietària de l'immoble. Aquestes inversions es mantindran provisionalment, apunta el rotatiu, però afegeix que el destí d'aquest centre és molt incert després de la pèrdua de 18 dels seus 21 projectes.

Izpisúa és un investigador d'alt nivell a escala internacional en el camp de la recerca en cèl·lules mare. De fet, un dels projectes recents del centre, la creació de minironyons en laboratori, ha estat considerat per la revista "Science" una de les deu principals investigacions del 2013. Ara, amb la seva marxa es podrien perdre alguns dels projectes del centre perquè són propietat intel·lectual del mateix Izpisúa.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut