El director general de Método 3, Francisco Marco
El director general de Método 3, Francisco Marco
Barcelona

El director de Método 3 declara voluntàriament davant la policia i es desentén de la trama d'espionatge polític

El director general de l'agència de detectius va anar a declarar voluntàriament davant la Policia Nacional divendres al vespre.

RedaccióActualitzat
El director general de l'agència de detectius Método 3, aquests dies a l'epicentre d'una suposada trama de casos d'espionatge, va anar a declarar voluntàriament davant de la Policia Nacional divendres al vespre.

Francisco Marco va anar a la comissaria acompanyat del seu advocat i s'hauria desentès de la suposada trama d'espionatge polític generalitzat a Catalunya, després que s'ha iniciat una investigació per la presumpta gravació il·legal de la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, en un restaurant de Barcelona.

La brigada d'investigació tecnològica de Barcelona ha obert una investigació després de rebre una denúncia de Sánchez-Camacho, que suposadament va ser gravada per Método 3 durant un dinar al restaurant La Camarga amb l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, un encàrrec de Método 3 que s'ha atribuït al PSC i que el partit ho nega.

A més, la policia investiga un nombre important d'informes elaborats per Método 3 que va aportar un expolicia nacional i extreballador de l'agència, Juan Carlos Riuloba, que poden contenir investigacions que es van fer a alguns polítics.

L'empresa de detectius, segons fonts de la investigació, podria haver fet centenars d'informes de "contingut sensible" que inclourien partits com el PP, el PSC i CiU, així com gent del món judicial i esportiu.

Des del Ministeri de l'Interior s'ha avançat que hi ha molta informació sobre les presumptes escoltes il·legals a Catalunya i que s'investigarà "molt a fons".

Método 3 va iniciar al novembre un procés de dissolució voluntari.
Anar al contingut