La directora Ann Hui xoca el colze amb l'actriu Cate Blanchett al festival de Venècia
La directora Ann Hui xoca el colze amb l'actriu Cate Blanchett al festival de Venècia

El director de l'OMS insisteix que no és aconsellable saludar-se amb el colze

Amb el xoc d'articulacions no es respecta la distància de seguretat i pot haver-hi transmissió del virus pel contacte de la pell

RedaccióActualitzat

El xoc de colzes s'ha convertit en un dels nous hàbits obligats per la pandèmia de coronavirus. Els dos petons i les abraçades han donat pas a una nova manera de saludar-se que, malgrat que sembla més higiènica que el contacte habitual, també té riscos.

Així ho considera el director de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, que aquest diumenge ha recordat mitjançant el retuit d'una piulada de l'economista Diana Ortega la recomanació de buscar alternatives a la salutació amb el colze.


El responsable de l'OMS va referir-s'hi el mes de març passat, i es va posicionar a favor de la mà al cor com a expressió d'afecte en trobar-se:

"Quan saludem la gent és millor evitar xocar amb el colze perquè això implica posar-se a menys d'un metre de distància de l'altra persona. A mi m'agrada posar la mà al cor quan aquests dies saludo algú."

Una professora i els seus alumnes se saluden amb el colze
Una professora i els seus alumnes se saluden amb el colze (EFE/ Jon Rodriguez Bilbao)

Va ser a l'inici de la pandèmia quan Tedros Adhanom Ghebreyesus va manifestar aquesta recomanació, entre d'altres com ara rentar-se les mans sovint amb sabó o quedar-se a casa si es tenen símptomes.

Sis mesos després, i amb el xoc de colzes popularitzat arreu del món, l'OMS torna a posar sobre la taula aquesta recomanació per evitar el contacte en un punt del cos on, precisament, és aconsellable esternudar i tossir. És, per tant, un punt de concentració de partícules a la pell si es tus correctament a l'interior del braç quan no es porta mascareta.

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, saluda amb el colze un treballador en una visita a una fàbrica
El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, saluda amb el colze un treballador en una visita a una fàbrica (Reuters/POOL New)
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut