Barcelona

El diputat de Ciutadans Antonio Robles deixarà el partit i l'escó a l'estiu

El diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya Antonio Robles ha anunciat que deixarà el partit i la seva acta de diputat a l'estiu. La decisió de Robles arriba que el consell general del partit hagi aprovat formar coalició amb Libertas, un grup que integra euroescèptics i ultradretans, per concórrer a les eleccions europees. El també diputat José Domingo ha obert un procés de reflexió per decidir si emprèn el mateix camí.

Actualitzat
L'aprovació del consell general de Ciutadans aquest dimarts al vespre de la coalició amb Libertas per 36 vots a favor, 24 en contra i dues abstencions ha obert una greu crisi interna a la formació. Com ja havia avisat, el diputat al Parlament de Catalunya per aquesta formació Antonio Robles ha decidit plegar després d'aquesta decisió, que ha qualificat de "cop d'estat" del president Albert Rivera.

Libertas és un grup euroescèptic que va néixer a Irlanda i va propugnar el "no" a la Constitució europea. El seu cap de llista a Espanya és l'expresident de l'ONCE Miguel Durán. Robles ha dit sentir-se "absolutament indignat" amb l'actitud de Rivera i ha assegurat que la coalició traeix l'esperit fundacional de Ciutadans.

Per tot plegat, Robles ha dit que exercirà la seva tasca de diputat fins a l'agost, per poder tancar els temes pendents, i després tornarà a la seva feina de professor. La crisi desencadenada arran de la candidatura europea de C's ha estat l'últim d'una llarga sèrie de distanciaments entre Robles i Rivera des que tots dos van accedir al Parlament, al costat de José Domingo, després de les eleccions catalanes del 2006.

Tot i que sempre s'ha mostrat partidari que C's s'aliés amb Unió, Progrés i Democràcia, el partit de Rosa Díez, Robles ha afirmat que la seva marxa de Ciutadans no implica que s'incorpori a aquest partit.

Per la seva banda, José Domingo, també diputat al Parlament per Ciutadans i contrari a la coalició amb Libertas, també s'està pensant deixar el partit. Domingo era obertament partidari que C's no es presentés a les eleccions europees.
Anar al contingut