Barcelona

El diluvi del Pakistan ja afecta més gent que no pas el tsunami del sud-est asiàtic

La pluja que fa dues setmanes que cau al Pakistan, que es calcula que durarà uns quants dies més, ha afectat uns 15 milions de persones, segons dades oficials fetes públiques, aquest dilluns, per Maurizio Giuliano, que és el portaveu de l'Oficina de Coordinació per als Assumptes Humanitaris de les Nacions Unides. Les dades han empitjorat des que als 13 milions de damnificats controlats s'hi han sumat, en les darreres hores, els 2 milions d'afectats de la província Sind, al sud del país. El darrer balanç oficial de morts se situa en 1.600.

Actualitzat
Òbviament, la xifra de morts va ser més alta en els tres desastres naturals estudiats per l'ONU, però el nombre de persones afectades era més baix. El tsunami del sud-est asiàtic va afectar cinc milions de persones i els terratrèmols del Pakistan i d'Haití van arribar, sumats, als sis milions.

El Pakistan està patint les pitjors pluges dels darrers 80 anys i comencen a alçar-se les primeres crítiques contra el president Asif Ali Zardani, que, aquest dilluns, torna al seu país, negat per l'aigua, després de negar-se a suspendre la gira per Europa que tenia programada.

Les previsions no són gaire optimistes i els homes del temps anuncien més pluges, si bé no tan intenses, pels propers dies. I és que al Pakistan el 15% del territori, uns 120.000 quilòmetres quadrats, està negat d'aigua. Centenars de poblacions del sud han quedat totalment inundades pel trencament de dues preses importants. La por és que la contaminació de les aigües estancades provoqui epidèmies entre la població.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut