Barcelona

El dibuixant Kap i l'humorista Buenafuente distingits amb el Premi d'Humor Gat Perich

El dibuixant Jaume Capdevila, "Kap", i l'humorista i productor Andreu Buenafuente, han recollit aquest dissabte a Barcelona els guardons del XIV Premi Internacional d'Humor Gat Perich, en reconeixement a la seva trajectòria professional. Com en d'altres edicions, l'entrega dels premis ha consistit en una passejada amb golondrina que aquest any ha transcorregut pel litoral de la ciutat de Barcelona, des del Portal de la Pau i fins a la zona Fòrum. En un ambient festiu, premiats i convidats del món de la cultura i la comunicació, han gaudit del creuer.

Actualitzat
Durant el trajecte pel litoral barceloní, el dibuixant premiat, Jaume Capdevila, "Kap", ha destacat que el Premi Internacional d'Humor Gat Perich ha canviat l'escenari però "mantené el seu esperit. És la festa major dels dibuixants. En un to més seriós ha defensat l'ús de la sàtira, dient que "no pot tenir límits" ja que el que fa és "provocar que la gent pensi".

El jurat ha distingit un ninotaire de les noves generacions, col·laborador de diversos diaris catalans i que acaba de publicar "Manar, manar!", plantejat com un manual pràctic per a aprenents de president de govern.

Els Premi Gat Perich també distingeix el vessant còmic en l'àmbit audiovisual. En aquest cas, el guardó ha estat per a Andreu Buenafuente, en reconeixement a la seva trajectòria radiotelevisiva. Però el que molts no saben és que la veritable afició de Buenafuente és dibuixar. 

Durant la celebració, el còmic ha tingut paraules de record cap al seu amic i company de professió, Pepe Rubianes. "El tinc molt present i més ara que fa tan poquet que ens ha deixat", ha comentat i ha afegit que "he decidit que vull pensar en ell en positiu".

Capdevila i Buenafuente han recollit l'escultura del gat que s'atorga per reconèixer la trajectòria i treball dels professionals de l'humor, en memòria de Jaume Perich, mort fa quinze anys, i de qui tots dos s'han manifestat entusiastes seguidors.




Anar al contingut