Ambient de platja a Calella de Palafrugell. Autora: Eulàlia Olivé.
Ambient de platja a Calella de Palafrugell. Autora: Eulàlia Olivé.

El dia més càlid en dècades en un mes de novembre

Actualitzat

Si l'octubre va ser excepcionalment càlid, aquest novembre ha començat també amb molta força. Dimecres, 6 de novembre va ser el dia més càlid de les darreres dècades al novembre, amb valors superiors als 28 ºC.

El dia va despertar amb unes temperatures altíssimes, amb nit tropical al sud del país i amb rècords històrics a Lleida i a Tortosa. I des de primeres hores del matí la jornada va apuntar a ser un dia de temperatures molt altes. Les màximes van assolir valors propers als 30 graus, les xifres superiors als 28 han estat:

  • 29,2 ºC a Ulldecona, Montsià.
  • ► 28,8 ºC a Vallirana, Baix Llobregat.
  • 28,8 ºC a Torredembarra, Tarragonès.
  • 28,4 ºC a Tarragona.
  • 28,3 ºC a Alcanar, Montsià.
  • 28,8 ºC a Illa de Buda, Montsià.
  • 28,8 ºC a Mas de Barberans, Montsià.

Han estat les temperatures màximes més altes de la darrera dècada, com a mínim per a un mes de novembre, amb dades Meteocat. Dels darrers 10 anys, la màxima més alta de novembre va ser a Torroja del Priorat amb 27,5 ºC el 2009. L'any 2012, la temperatura màxima més alta va ser de només 23,7 ºC a Fornells de la Selva, i el mes va acabar amb un novembre càlid en general a tot el país.

S'ha batut rècord a 58 de les 126 estacions de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Autonòmiques (XEMA) Meteocat amb 10 anys de dades i 8 de les 27 estacions amb dades de més de 20 anys.

Banyoles, amb 26,8 ºC, és el rècord absolut des de 1935. El rècord anterior datava de 1985, amb 26,2ºC.

La calor va tocar sostre dimecres, a partir de d'avui baixaran lleugerament, encara amb valors per sobre dels habituals per l'època. El fred d'hivern potser arribarà a mitjans de la setmana que ve.

Anar al contingut