Imatge d'arxiu de Carlos García Juliá, l'autor material de l'atemptat d'un grup d'advocats a Atocha
Imatge d'arxiu de Carlos García Juliá, l'autor material de l'atemptat d'un grup d'advocats a Atocha

El detingut per la matança d'Atocha: doble vida i fent-se passar per conductor d'Uber

Carlos García Juliá es movia per Amèrica del Sud gràcies a l'obtenció d'identitats falses

Actualitzat

L'espanyol Carlos García Juliá, considerat un dels autors de la matança d'Atocha i detingut aquest dimecres a Sao Paulo, vivia al Brasil i portava una doble vida que amagava sota una identitat falsa.

Dos dies després de la detenció, surten a la llum informacions del passat del detingut, que va arribar al Brasil l'any 2001, però va sol·licitar el registre de ciutadà estranger vuit anys després.

Conductor d'Uber a Veneçuela

L'any 2009 va decidir registrar-se com a ciutadà veneçolà anomenat Genaro Antonio Materán. Sota aquest nom, va fer constar que la seva professió era conductor d'Uber, l'empresa de transports.

Un dels motius pel qual se l'ha pogut localitzar és perquè feia temps que no renovava els seus documents. Per tant, va ser la pista clau de les autoritats brasileres per detenir-lo a les portes del seu domicili al Brasil.

A partir d'aquest moment, va començar la seva fuga primer a Bolívia, on va viure i va ser empresonat per haver comès un delicte relacionat amb el narcotràfic. Anys després, també va residir de manera temporal a Xile, l'Argentina, Veneçuela i, finalment, al Brasil.

La seva dona desconeixia qui era

La parella de García Juliá ha explicat en declaracions a EFE que no coneixia la seva identitat i durant els anys que han passat junts es pensava que era un home de nacionalitat veneçolana.

El condemnat, que ara té 63 anys, va marxar al Paraguai per una oferta de feina, en obtenir permís penitenciari quan complia condemna pels cinc assassinats. Poc després li van atorgar el permís, però havia de presentar-se a l'ambaixada d'Espanya a Asunción, una obligació que mai va complir.

Des de fa quatre dècades es desconeixia el seu parador perquè havia aconseguit desplaçar-se per diversos països d'Amèrica del Sud gràcies a l'obtenció d'identitats falses.

Anar al contingut