Els dies festius la limitació de comensals per taula als restaurants passa de 4 a 6

El detall de les mesures anti-Covid per Nadal

Fins al dia de Reis està permès trencar el confinament comarcal si és per veure la família, gent propera o anar a la segona residència amb una única bombolla

RedaccióActualitzat

Les novetats en les restriccions anunciades pel govern i publicades al DOGC preveuen que a partir d'aquest dimecres i fins al 6 de gener es pot sortir de la comarca, sempre que sigui per veure la família o gent propera, a banda d'altres excepcions.

El Ripollès i la Cerdanya han quedat fora de la majoria d'excepcions que s'apliquen durant les festes a la resta de Catalunya, com a mesura addicional per contenir el brot epidèmic.


Es pot sortir de la comarca aquest Nadal?

No, però amb excepcions. Segueix en vigor fins a l'11 de gener el tancament comarcal i el confinament perimetral de Catalunya. Però des d'aquest dimecres i fins al dia de Reis, el 6 de gener, es pot trencar el confinament comarcal per visitar familiars o persones properes. A més, una bombolla de convivència pot anar a la segona residència o a un allotjament turístic en una altra comarca, sempre que es compleixin les mesures sobre les reunions i les trobades socials. Cal portar sempre el certificat d'autoresponsabilitat

La Cerdanya i el Ripollès queden fora d'aquestes excepcions i estan tancades perimetralment durant 15 dies. En aquestes dues comarques les excepcions només inclouen els motius laborals, sanitaris, per fer tràmits i per tenir cura de tercers.
 

Com queden les trobades familiars?

En general només es permet reunions d'un màxim de 6 persones, tot i que els festius (24, 25, 26 i 31 de desembre i l'1, 5 i 6 de gener) el nombre s'amplia fins a 10, sempre que siguin de no més de dues bombolles de convivència diferents.

A la Cerdanya i al Ripollès no s'aplica aquesta excepció i les trobades només poden de 6 persones durant totes les festes, llevat que siguin convivents i no suposin la reunió de més de dues bombolles.


Amb quantes persones podem anar als restaurants?

A bars i restaurant la limitació de comensals per taula és de 4 persones quan són de bombolles de convivència diferents. Els festius, però, es permet que comparteixin taula 6 persones, però sempre que com a màxim siguin de dues bombolles diferents.

De nou, al Ripollès i la Cerdanya tenen més limitacions. Els locals de restauració queden tancats al públic, també les terrasses, i només poden oferir menjar per emportar-se.

 

El confinament perimetral es pot trencar per anar a veure familiars o persones properes

 


Dinar, esmorzar però no sopar

Ja des d'aquest dilluns la restauració aplica horaris restringits. Poden obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13 a 15.30, sense la possibilitat que els comensals es quedin al local fora de les franges horàries.

Dins d'aquest horari, les terrasses de bars i restaurant es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Els clients han de portar mascareta en tot moment i només se la poden treure per menjar o beure, no durant tota l'estona.


Segueix el toc de queda nocturn, però més flexible

El confinament nocturn, de les 10 de la nit a les 6 del matí, variarà els festius. La nit de Nadal, el 24, i la nit de Cap d'Any, el 31, el toc de queda començarà a la una de la matinada i la nit de Reis, el 5 de gener, a les onze de la nit.


Podem anar als centres comercials i els comerços?

Els centres comercials es mantenen oberts, però no els locals de restauració que hi hagi a dins. El petit comerç segueix amb les restriccions d'aforament.

Al Ripollès i la Cerdanya, els centres comercials no poden obrir, excepte els dedicats a productes de primera necessitat,: menjar, beure o higiene. Pel que fa al sector minorista, poden funcionar els comerços de 800 metres o inferiors amb un aforament de fins al 30%.

Els centres comercials es mantenen oberts per fer les compres nadalenques


Estan obertes les activitats culturals i esportives?

Sí, però tenen un límit d'aforament del 50%. En el cas de les activitats esportives en espais tancats només es permet omplir fins al 30%.

Al Ripollès i la Cerdanya, gimnasos, teatres, cinemes i auditoris estan tancats. En canvi, els museus o les sales d'exposicions limiten l'aforament al 33%.


Es pot anar a les misses o les cerimònies civils?

Els actes religiosos tenen un límit d'aforament del 30%, mentre que al Ripollès i a la Cerdanya no es poden superar les 100 persones per cerimònia.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut