Un nen juga amb l'anell d'una persona gran.
Creix l'esperança de vida a l'Estat espanyol.
Londres

El descens de les malalties cardiovasculars situa Espanya amb l'esperança de vida més alta d'Europa

L'estat espanyol té l'esperança de vida més alta d'Europa, segons la revista "The Lancet". L'anàlisi que fa la premsa britànica destaca que la dieta mediterrània contribueix al descens de les malalties cardiovasculars.

RedaccióActualitzat
Els espanyols tenen l'esperança de vida més alta d'Europa -superior als 81 anys de mitjana- i arriben a la maduresa amb més salut, ja que tenen menys malalties cardiovasculars, segons informa la revista mèdica "The Lancet". La publicació britànica analitza aquest dimarts l'evolució sanitària de 50 països des del 1990 fins al 2010, tenint en compte les morts, les lesions, els factors de risc i la discapacitat associada a l'edat. L'estat espanyol figura al capdavant del rànquing en les categories d'esperança de vida "amb una discapacitat" i d'esperança de vida "saludable", que és com s'anomena el període previ a l'aparició d'alguna malaltia o discapacitat.

Altres mitjans com "The Guardian" afirmen que aquest lideratge d'Espanya respon al seu sistema sanitari que qualifica d'"excel·lent". Aquest diari també subratlla no només "l'estructura del sistema o les habilitats dels sanitaris" sinó també "l'estat de salut de la gent que arriba als centres mèdics". En l'àmbit alimentari, un dels factors que destaca "The Guardian" és la dieta mediterrània, "amb fruita, amanides, peix i oli d'oliva" que, segons el diari, "és el responsable del descens de malalties cardiovasculars".

L'elevada esperança de vida contrasta amb l'increment de l'Alzheimer en els últims anys. Aquesta malaltia és una de les principals causes de mort i de pèrdua d'anys de vida saludables a l'estat espanyol.



Anar al contingut