Els grups municipals tenen fins divendres per posar-se d'acord. (Foto: ACN)
Els grups municipals tenen fins divendres per posar-se d'acord. (Foto: ACN)
Barcelona

El desacord entre els grups municipals impedeix pactar les conclusions de la comissió de l'hotel del Palau

Els grups municipals de l'Ajuntament de Barcelona han estat incapaços d'arribar a un acord per consensuar aquest dilluns unes conclusions i tancar la comissió que investiga la tramitació urbanística de l'hotel del Palau de la Música. Les posicions s'han distanciat radicalment malgrat que divendres tot apuntava que ja s'havia consensuat un document entre els partits de govern i ERC. Divendres és la data límit per arribar a un acord ja que és el termini per debatre les conclusions al ple de l'Ajuntament.

Actualitzat
Tots els grups han presentat les seves pròpies conclusions. CiU i el PP han demanat la dimissió de tinent d'alcalde, Ramon García-Bragado. ERC s'ha limitat a exigir responsabilitats polítiques i que els grups reconeguin els erros comesos en la tramitació urbanística. ICV-EUiA considera "imprescindible" conèixer la cessió de la titularitat a Olivia Hotels perquè tenia rellevància política encara que no la tingués a nivell urbanístic. Veu incomprensible que aquesta informació no es posés a l'abast dels grups municipals.

De la seva banda, el PSC ha defensat "l'honorabilitat i la innocència" de García-Bragado, el gerent municipal, Ramon Massaguer, i del director jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, tots tres imputats en el cas de l'hotel del Palau.

El president de la comissió, Jordi William Carnes, ha lamentat que no s'hagi pogut deixar al marge la picabaralla política per poder consensuar una proposta. Carnes ha reclamat esforços per poder tirar endavant un document amb recomanacions i també un annex que inclogui les valoracions polítiques.

La comissió s'ha aixecat sense acord. Els grups tenen fins divendres per arribar a una entesa. Aquesta és la data prevista perquè el ple debati les conclusions.

Anar al contingut