Barcelona

El dèficit de la Generalitat el 2007 va ser de 307 milions d'euros més del previst

El dèficit de la Generalitat el 2007 va augmentar en 307 milions d'euros respecte al que s'havia previst inicialment. El motiu va ser la caiguda important de la recaptació de l'impost de transmissions patrimonials, vinculat a l'activitat immobiliària. Per aquest any les previsions encara són pitjors.

Actualitzat
El dèficit de la Generalitat s'ha situat en 762 milions d'euros al 2007, xifra que suposa un augment de fins a 307 milions més del previst en el pla de sanejament del govern català. El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha atribuït aquest fet a la conjuntura actual de l'economia, amb una desacceleració en el sector de la construcció immobiliària i a la menor recaptació de la Generalitat per l'impost de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats, que ha estat d'un 42,9% més baixa del previst, és a dir, uns 1.246 milions menys.

Tot i aquests resultats, Castells ha descartat augmentar el pla de mesures extraordinàries que va presentar l'executiu de José Montilla a mitjans d'abril per fer front a la situació econòmica. "Seria una frivolitat" ha argumentat Castells, abans d'assegurar que les previsions pel 2008 són encara pitjors.
Anar al contingut