Les queixes fan referència a escoles de sis municipis
Les queixes fan referència a escoles de sis municipis
Madrid

El defensor del poble va rebre 28 queixes d'adoctrinament, "un nombre no significant"

Les denúncies es referien a centres de sis municipis i, segons la institució, són poc concretes i sense base per iniciar actuacions

RedaccióActualitzat

El defensor del poble va rebre el curs passat 28 queixes per suposat adoctrinament en escoles catalanes. Els casos fan referència a centres educatius de sis municipis: Vilafranca del Penedès, Manresa, Sant Andreu de la Barca, Premià de Mar, Badalona i Santa Coloma de Gramenet.

Segons el defensor, Francisco Fernández, una part de les denúncies tenien un grau de concreció "molt baix o inexistent". Les altres sí que parlaven d'accions concretes que, diu, podrien fer pensar en "possibles casos d'adoctrinament". Ho ha explicat en una compareixença al Congrés. 

"Són prop de 800 els centres públics que imparteixen educació secundària i aproximadament 2.400 els que imparteixen educació infantil i primària. Sembla evident que en temes relatius el nombre de queixes rebudes no és significant".


Els denunciants es van queixar que s'incitava els alumnes a manifestar-se contra la detenció de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart o se'ls portava davant d'una comissaria de la Policia Nacional per fer càntics independentistes.

També hi ha una queixa contra una professora que va explicar a tots els alumnes del centre que aquest cos havia coartat la democràcia a Catalunya, així com denúncies per demanar permís als pares perquè els menors secundessin la vaga del 28 de setembre, donant suport implícit a l'aturada.

Notícia relacionada: 7 de cada 10 famílies i docents creuen que l'escola ha d'abordar conflictes polítics

Segons el defensor, el ministeri li va remetre un escrit en què l'informava de la resposta que el Departament d'Ensenyament li havia fet arribar. Deia que, l'octubre de l'any passat, hi va haver als centres i dates mencionats "manifestacions promogudes per l'alumnat que comptava amb autorització paterna". La Generalitat feia constar que les actuacions no estaven organitzades pels directors o docents.

El defensor ha considerat "insuficient" l'informe i diu que hi troba a faltar dades sobre el control i inspecció que s'haurien d'haver dut a terme.

Notícia relacionada: L'escola després de l'1-O: autocensura, prudència i acusacions d'adoctrinament

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut