La presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (EFE)
La presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (EFE)

El debat d'investidura de Juanma Moreno serà el 15 i el 16 de gener

El candidat del PP compta amb els vots de PP, Cs i Vox per ser investit en primera volta

Actualitzat

La presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet, ha anunciat que proposarà la investidura del candidat del PP, Juanma Moreno, en una sessió que es farà la setmana vinent, els dies 15 i 16.

Bosquet portarà aquest divendres la proposta a la mesa del Parlament, després d'haver-se reunit amb els cinc grups amb representació a la cambra. Després d'aquests contactes, ha constatat que Moreno compta amb una majoria suficient per ser escollit president d'Andalusia.

 

 

Aquest dimecres, els populars andalusos van firmar els acords, d'una banda, amb Ciutadans i, de l'altra, amb Vox, que li asseguren els diputats necessaris perquè tiri endavant la seva investidura en la primera votació.

Precisament, la formació d'Albert Rivera ha deslligat els acords del PP i Vox de l'acció del govern de coalició entre Ciutadans i el Partit Popular. "No em vinculen els acords que PP i Vox hagin firmat", ha manifestat el futur vicepresident, Juan Marín. Vox li ha recordat que, si arriba al càrrec, serà amb els vots d'aquesta formació.

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín (EFE)

El debat començarà dimarts al migdia amb la intervenció de Moreno. Després se suspendrà fins dimecres, que és quan intervindran tots els grups i el mateix candidat abans de la votació.

El presidenta en funcions de la Junta, la socialista Susana Díaz, ha renunciat a intentar la investidura i ha afirmat que exercirà "el lideratge de l'oposició".

En les eleccions del 2 de desembre, el PSOE va guanyar però va perdre 14 escons, i la suma amb Endavant Andalusia no li donava la majoria que sí aconsegueixen el PP, Cs i Vox, amb 26, 21 i 12 escons, respectivament. Les tres formacions sumen 59 escons, per sobre dels 55 de la majoria absoluta.

ARXIVAT A:
AndalusiaPPCsVox
Anar al contingut