Illa: "Vostè aboca el país a noves eleccions"

Salvador Illa, del PSC, ha començat el seu discurs afirmant que "no es va lluny sobre la base d'una quimera", unes paraules pronunciades per Pasqual Maragall, ha revelat, quan era president de la Generalitat, la Diada de 2005. 

Illa ha acusat Pere Aragonès de ser el "responsable d'abocar el país a unes noves eleccions".
 

Considera que, en no ser investit avui, Aragonès "haurà estat víctima d'una innecessària humiliació i Catalunya continuarà sense el govern sòlid i estable que necessita", i que si hi hagués investidura Catalunya també hi sortiria perdent, perquè Aragonès seria investit "president vicari d'un fictici Consell per la República".

"Què més ha de passar perquè deixi de ser ostatge dels antisistema i de Waterloo?", ha tornat a preguntar.

Illa ha acusat Aragonès d'estar "repetint un error basat en una gran mentida, el procés, construïda a partir de cinc enganys", entre els quals "presentar els darrers deu anys com anys d'èxit" i "vincular els avenços socials a plantejaments rupturistes".

Ha defensat que cal treballar juntament amb la resta d'Espanya i amb la Unió Europea, i ha demanat a Aragonès que "si estan per una altra cosa facin un pas al costat i deixin de culpar els altres dels seus fracassos".

I ha afegit, abans de tancar el seu discurs: "Hi ha alternativa, i em comprometo a treballar per construir-la i encapçalar-la." 

Recupera íntegra la intervenció de Salvador Illa:

 
Anar al contingut