Gemma Geis (Junts) "No esgotarem el termini establert"

Per part de Junts ha respost al candidat a president la diputada Gemma Geis, que li ha agraït a Pere Aragonès el to del discurs, i ha admès que les negociacions han avançat.

Però Geis també ha dit que no ho han fet prou, i s'ha queixat que no hagi fet cas a la petició de no celebrar el segon debat d'investidura, perquè l'acord no està tancat.

La diputada de Junts ha confirmat que s'abstindran en la votació, però també ha assegurat que l'acord arribarà abans que s'hagin de convocar noves eleccions:

"Som més a prop que divendres i no esgotarem el termini establert. Ni juguem per tacticisme ni posem en dubte el candidat, ni volem treure l'espantall de la repetició electoral."

Geis s'ha queixat que ERC comencés la negociació amb la CUP, i ha assegurat que "no els interpel·la" l'acord que han tancat:

"Aquest acord bilateral nosaltres no el podem defensar, volem un acord que hi estiguin representats els 550.000 ciutadans que van votar a favor de Junts."

La representant de Junts ha afegit que l'abstenció també es deu a que encara no hi ha un acord d'acció davant de l'administració central, i que és necessari que hi sigui:

"Quan sigui president, no podem arribar sense aquesta unió, aquesta unitat d'acció a Madrid. Ahir vam veure una nova prova amb la llei Celáa, que Laura Borràs ja va denunciar al Congrés que no blindava la immersió lingüística, i ara hem vist que era així."

La diputada de Junts, Gemma Geis, aquest dimarts contestant a Pere Aragonès

Recupera la intervenció íntegra de Gemma Geis:

Anar al contingut