El socialista Salvador Illa obre el segon dia de debat

El dirigent socialista Salvador Illa obre el segon dia de debat de política general. "Catalunya està molt pitjor del que hauria d'estar en matèria econòmica", ha retret Illa al govern en l'arrencada del discurs.

Illa ha assegurat que Catalunya creix dues dècimes menys de la mitjana espanyola. 

 

També ha considerat que "l'esperit del país no està bé" després del procés. 

"L'esperit del país de Pujol, la moral col·lectiva de Margall, no està bé després de 10 anys. Políticament, estem assumint un fracàs col·lectiu que es va produir el 2017." 

Illa ha considerat "irreal i impossible d'assolir" l'objectiu de la independència i ha insistit que "exclou la meitat de ciutadans". 
 

 "Ningú està per sobre de la llei"

També ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, una taula de partits a Catalunya. "Ningú està per sobre de la llei. President, ha de convocar un diàleg entre catalans", ha afirmat fent una crida als dirigents de Junts, Ciutadans i el PP perquè s'hi afegeixin. "També els necessitem al grup", ha afegit.  

"Vostè és del Maresme, sap què passa amb les rieres: arriben al mar. Doncs amb el diàleg passarà el mateix, trobarà pas per trobar el camí", ha manifestat Illa, que ha agraït al president la "fermesa" en la defensa de la taula de diàleg amb el govern espanyol. 

En l'àmbit educatiu, ha ensenyat la "targeta vermella" al conseller. "26.400 alumnes volien cursar FP i no han pogut. Això no és acceptable  en un país que vol avançar", ha sentenciat. 

Illa ha lamentat que, ahir, Aragonès no fes referència al finançament autonòmic ni als ajuntaments.

També ha acusat el conseller d'Economia, Jaume Giró, de fer "batzegades ideològiques" i li ha demanat que "actuï com a conseller" per tirar endavant el pressupost per a l'any que ve. "No cal que sigui el més independentista i el més d'esquerres de la cambra. Independentista i d'esquerres és una contradicció", ha considerat.

Illa ha ofert al govern pactar els pressupostos si no troba un majoria per tirar els comptes endavant. 


Recupera la seva intervenció:

Anar al contingut