El curs que ve, mig presencial, mig online: una opció d'Educació, segons els sindicats
Una aula de batxillerat el mes de setembre (ACN/Laura Busquets)

El curs que ve, mig presencial, mig online: una opció d'Educació, segons els sindicats

El curs 2020-21 podria començar combinant les classes a l'aula amb les classes telemàtiques des de casa

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació estaria preparant l'inici del pròxim curs escolar amb la idea que es farà de manera híbrida: combinant l'activitat lectiva presencial als centres i l'ensenyament a distància.

Així ho asseguren els sindicats educatius, que aquest dimecres es van reunir amb el conseller, Josep Bargalló.

Ramon Font, d'USTEC, ha explicat a TV3 que la proposta és fer torns rotatoris fins que les condicions sanitàries permetin reprendre l'activitat lectiva completament presencial.

D'aquesta manera, cada dia anirien a l'escola o l'institut la meitat dels alumnes.

"El que ens va transmetre el conseller és que s'estan plantejant un curs híbrid que seria la meitat presencial i la meitat amb teletreball."


Font ha afegit que els sindicats van plantejar que "si no vol que l'alumnat acabi fent la meitat del curs i prou" s'ha de doblar el professorat.

USTEC també ha explicat que Educació ja s'està plantejant proporcionar dispositius a alumnes i docents, a partir d'una idea semblant al programa 1x1 posat en marxa fa deu anys: cada alumne rebia un ordinador portàtil, que les famílies cofinançaven.

Ara, en comptes de portàtil, segons Font, el departament que dirigeix Bargalló es planteja lliurar tauletes als alumnes i mòbils per al professorat.

Consultat per TV3, el Departament d'Educació assegura que aquesta només és una de les propostes que ara mateix hi ha damunt la taula, i que caldrà veure com evoluciona la pandèmia de la Covid-19.

Sobre el curs actual, que acaba d'aquí sis setmanes, Educació ha explicat que treballa en el retorn voluntari dels alumnes al juny, sobretot els de final de cicle: els de 4t d'ESO, per rebre orientació, els de 2n de batxillerat, per preparar la selectivitat, i l'últim curs dels cicles d'FP.

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
Anar al contingut