Barcelona

El curs escolar començarà definitivament el 12 de setembre i s'acabarà el 20 de juny

Ja se sap com queda, definitivament, el calendari escolar del curs que ve. Tal com s'havia anunciat, el curs començarà el 12 de setembre, una mesura que ha posat en peu de guerra els sindicats. Hi ha canvis, però, a la data de finalització del curs, que s'acabarà uns dies abans del que s'havia dit inicialment, el 20 de juny. L'horari podrà programar-se entre dos quarts de nou del matí i les sis de la tarda, amb un descans mínim d'entre dues hores i dues hores i mitja al migdia. Dins d'aquest horari, els centres als que els correspongui hauran d'aplicar la sisena hora lectiva a primària, d'acord amb el que es decideixi en cada consell escolar.

Actualitzat

El pròxim curs escolar 2006-07 començarà a Catalunya el 12 de setembre i els alumnes d'educació primària de centres públics de capitals de comarca i municipis de més de 10.00 habitants ampliaran de manera experimental les sis hores d'horari lectiu, segons l'ordre que publica el "Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya". La resta de centres té prevista l'aplicació de la sisena hora en el curs 2007-2008, però podran sol·licitar als serveis territorials l'avançament de la seva aplicació al pròxim curs.

A
quest ordre també preveu que els centres públics i privats de parvulari, educació primària, educació especial, ensenyaments secundaris, professionals i de règim especial acabaran el curs el 20 de juny. Segons Educació, el professorat iniciarà les activitats d'organització del curs i també les tasques específiques de programació, avaluació i recuperació el dia 1 de setembre del 2006, i no acabarà abans del 29 de juny del 2007.

Els sindicats CCOO, FETE-UGT, Ustec i USOC han difós un comunicat conjunt en què critiquen la data d'inici de curs, que consideren "una mesura arbitrària, que no té cap utilitat ni comporta cap millora ni per a l'alumnat, ni per a les famílies, ni per al professorat". La nota reclama que es rectifiqui la mesura, que segons ells afegeix dificultats per poder preparar el curs, i convoca els representants sindicals a una concentració de protesta davant de la Conselleria d'Educació el pròxim 5 de maig.

Durant el pròxim curs tindran la consideració de vacances escolars el període de Nadal, del 22 de desembre al 7 de gener del 2007, tots dos inclosos, i Setmana Santa, del 31 de març al 9 d'abril del 2007. A més dels dos dies de festa local corresponents i dels inclosos en períodes de vacances, seran festius el 12 d'octubre, l'1 de novembre, el 6 de desembre i el 8 de desembre, i cada centre docent podrà establir tres dies festius no consecutius de lliure disposició.

Anar al contingut