El cunyat de Junqueras diu que Puigdemont no ha trucat a la dona del líder d'ERC

Els familiars dels líders polítics i socials presos acusen l'estat espanyol de construir una realitat paral·lela per castigar-los i humiliar-los

RedaccióActualitzat

El programa "Preguntes freqüents", de TV3, ha reunit familiars dels líders polítics i socials presos en els 100 dies de l'empresonament d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn. 117 en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Els familiars acusen l'estat espanyol de construir una realitat paral·lela per castigar-los i humiliar-los. El moment més sorprenent del programa, però, ha estat quan el cunyat d'Oriol Junqueras, Francesc Riera, ha explicat que Puigdemont no ha trucat a la dona del president d'Esquerra.

"Sorprenentment, s'hi han posat en contacte gent de molts partits, de moltes entitats, però la trucada del president ella no l'ha rebut. És així."

Aquest és el vídeo:


A més de Riera, també han explicat la seva situació Laura Masvidal, parella de Joaquim Forn; Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, i Susanna Barreda, parella de Jordi Sànchez.


Les famílies han explicat que, malgrat les circumstànscies, es mantenen forts i estan bé. Els Jordis, a Soto del Real, estan en mòduls separats i pràcticament no es veuen.

Sussanna Barreda: "Només es poden veure quan els advocats els citen als dos i comparteixen locutori."

 

Oriol Junqueras i Joaquim Forn, per bé i "per mal", comparteixen cel·la a Estremera.

 

Laura Masvidal: "Això els ajuda. Però el que passa és que tots dos són homes molt forts, ocupen molt d'espai i les cel·les són petites. Però estan bé."

 

Masvidal ha explicat l'emotiva i complicada trobada de Forn amb la seva mare:


Els familiars agraeixen el gran suport que reben, molt sovint en forma de cartes.

Barreda: "L'allau de cartes que reben és una passada. Hem tret vuit saques de 20 quilos de cartes. Sense llegir."


Les famílies expliquen com gestionen la seva absència en situacions que van des de l'atenció a uns pares d'avançada edat fins a no poder estar al costat dels seus fills petits.

Txell Bonet: "A cada segon tinc una mena d'home invisible al costat i estic veient tot el que s'està perdent. El dia que el meu fill va dir per primer cop 'mama'. Aquell 'mama' em va ressonar tan fort que crec que va arribar a Soto del Real."


Els ostatges i el futur

Els quatre familiars denuncien una voluntat d'humiliar -per part de l'Estat- i d'utilitzar-los com a ostatges polítics.

Francesc Riera: "Aquest component de revenja, d'humiliació, de retenir-los com a ostatges. Una mica com a amenaça. Per dir: 'els propers polítics que heu de prendre decisions aneu amb compte amb el que feu perquè vosaltres anireu al darrere.'"

Malgrat tot són positius i confien que la justícia internacional els acabarà donant la raó.

Bonet: "No sé quina sang i quins documents es poden aportar per parlar d'aquesta explosió de violència i aquests tumults. Hauríem de veure com es justificarà aquest possible judici i aquestes causes que se'ls imputen. Potser serà lent, però a vegades les coses acaben caient pel seu propi pes. Hi ha relats que durant molts anys no els pots aguantar."

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut