Madrid

El CSN expedientarà la central d'Ascó per incomplir els procediments de seguretat

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) obrirà un expedient sancionador contra la central d'Ascó per "incompliments en els procediments de seguretat". L'expedient s'obrirà a finals d'agost, segons ha informat al Congrés dels Diputats la presidenta del CSN, Carmen Martínez. Ascó ha estat al punt de mira els últims mesos per la gestió de la fuita radioactiva del novembre passat, que va anunciar Greenpeace i que ha evidenciat, segons ha conclòs el mateix CSN, un mala praxi en l'actuació dels responsables de la central. Martínez ha assegurat que, des de l'incident, s'han recollit gairebé 1.000 partícules, un 99% de les quals al mateix recinte de la central.

Actualitzat
La presidenta del CSN ha comparegut a petició pròpia i a porta tancada al Congrés per informar de la fuita del november. Carmen Martínez ha destacat que "no s'han fet les coses com s'haurien d'haver fet".

Ara bé, també ha dit que l'incident "no ha produït impacte radiològic ni en els treballadors ni en les persones que van visitar la central després dels fets", entre els quals hi ha diversos estudiants catalans, "ni en el medi ambient".

La titular del CSN ha assegurat que analitzaran "les lliçons apreses" i que "es continuarà inspeccionant la central fins que arribem a la normalitat radiològica". Segons ha dit, les causes de la fuita i les deficiències identificades tindran com a resultat un pla d'acció per evitar que es repeteixi un fet similar en el futur.

Coincidint amb la compareixença, Greenpeace ha lamentat que s'hagi fet a porta tancada. "És una mostra de poca transparència", ha dit, i "incongruent amb la nova etapa de transparència que va prometre" Martínez quan va accedir al càrrec.
Anar al contingut