L'Assemblea Nacional francesa
El diputat és del partit de Marine Le Pen, que s'ha enfortit a l'Assemblea Nacional

Sanció màxima a un diputat d'extrema dreta francès per un crit racista: 15 dies d'expulsió

El Parlament va suspendre la sessió després del polèmic crit del membre de Reagrupament Nacional, Grégoire de Fournas, durant la intervenció d'un diputat negre que preguntava sobre l'arribada de migrants

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional ha expulsat durant 15 dies el diputat de Reagrupament Nacional Grégoire de Fournas, que aquest dijous va fer un crit racista contra un altre diputat, d'origen congolès, que estava fent una intervenció davant del Parlament francès.

És la sanció màxima que preveu el reglament de la cambra per un incident racista. De Fournas també serà penalitzat amb dos mesos a meitat de sou.

L'Assemblea Nacional va suspendre la sessió aquest dijous després del polèmic crit de Grégoire de Fournas, que va etzibar "Que torni a Àfrica!" quan el diputat de l'esquerra Carlos Martens Bilongo estava parlant d'immigració clandestina.

El diputat d'extrema dreta ha assegurat que es referia a un vaixell que porta immigrants pel Mediterrani, però l'Assemblea Nacional ha conclòs que en qualsevol cas és un comentari racista fora de lloc i li ha aplicat la sanció màxima prevista.
 

El diputat Carlos Martens Bilongo durant la seva intervenció d'aquest dijous (CCMA)

El crit va dirigir mirades indignades cap als escons de l'extrema dreta, cap als diputats de Reagrupament Nacional. I va comportar, a més de la suspensió de la sessió, una condemna per racista de tots els grups de la cambra -i també del govern-. 

Tots menys el partit de Marine Le Pen, que denuncia un nou intent de l'esquerra anticapitalista per disputar-li el lloc de primer partit de l'oposició, manipulant el que el diputat Grégoire de Fournas -segons ha explicat ell mateix- volia dir de debò:

"Jo no parlava del diputat que intervenia. Jo parlava d'un vaixell que fa passar immigrants. Que les coses quedin clares, estem davant d'una manipulació de La França Insubmisa."

Amb els 89 diputats al Parlament, l'extrema dreta ha protagonitzat un incident fins ara inimaginable a l'Assemblea Nacional. 

El següent vídeo mostra l'incident i l'enrenou que ha provocat al Parlament francès:

 

 

ARXIVAT A:
FrançaExtrema dretaRacisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut