En la preformance de la cançó, les dones miren de cara i assenyalen l'agressor dient: "El violador ets tu"

El crit mundial "El violador ets tu" provoca un nou #MeToo amb milers de denúncies

Les dones assenyalen el seu agressor encoratjades per la lletra de l'himne viral "Un violador al teu camí" i responen a la tornada: "La culpa no era meva, ni on era, ni com anava vestida"

Actualitzat

Milers de missatges a les xarxes socials completen tres frases: "La culpa no era meva. Ni on era. Ni com anava vestida." Aquesta és la tornada de la cançó "Un violador al teu camí" que el col·lectiu Las Tesis, de Xile, ha fet viral a tot el món.

I la resposta de la torna és: "El violador ets tu." Una resposta que permet acusar directament el culpable. Però no totes les dones s'hi atreveixen.

Aquest rap convertit en un himne feminista –traduït ja a diversos idiomes–, que denuncia la criminalització de la dona que ha patit la violència masclista, la violació i els abusos, ha obert un nou #MeToo a les xarxes, on dones anònimes i de més conegudes surten del seu silenci per denunciar els seus agressors.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges com aquests:

 

 

 

 

 

Amb l'etiqueta #UnVioladorEnTuCamino o #ElVioladorEresTu, ha provocat una onada de suports i de complicitat entre dones per donar visibilitat a aquesta xacra.

 

 

 


Atac massiu contra la campanya

En les últimes hores, el hashtag #UnVioladorEnTuCamino ha rebut un atac massiu de tuits pornogràfics de suposats anuncis i vídeos d'ofertes de sexe, per rebentar la campanya.

 

 

 

ARXIVAT A:
Viral Violència masclistaFeminismeAssetjament sexual
Anar al contingut