Panoràmica de l'inici de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera.
Panoràmica de l'inici de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera. (Foto: EFE)
Madrid

El CPFF redueix una dècima l'objectiu de dèficit per aquest any i el deixa en l'1,3% de mitjana

Al Consell de Política Fiscal i Financera celebrat aquest dijous el ministre Montoro ha confirmat l'objectiu del dèficit per al global de les comunitats, que serà de l'1,3% per a aquest any. Catalunya i tres comunitats més hi han votat en contra.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'ha reunit amb les comunitats autònomes, en un Consell de Política Fiscal i Financera amb l'objectiu de dèficit de nou en el centre del debat. S'ha aprovat apujar una dècima, fins a l'1'3 per cent, l'objectiu per aquest any 2013, amb l'oposició, això sí, d'Andalusia, Astúries, les Canàries i Catalunya, que també s'ha oposat radicalment a la reforma de l'administració prevista pel govern central.

Per saber quin és l'objectiu de dèficit concret per a cada comunitat caldrà esperar a una altra reunió del CPFF, que se celebrarà, molt previsiblement, a mitjans del mes de juliol.

El CPFF també ha aprovat mantenir l'objectiu en l'1% de cara al 2014, en el 0,7% per al 2015 i en el 0,2% per al 2016.

El conseller d'Economia de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, ha criticat que en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera no quedi "completament tancat" l'objectiu de dèficit per a cada una de les comunitats autònomes. Mas-Colell ha qualificat de ridícul l'1,3% fixat per a aquest any i ha fet un advertiment al ministre Montoro: "Confio que hi hagi prou prudència a l'administració central perquè s'adonin que condicionar macromagnituds amb microdespeses amb gran contingut polític seria altament provocatiu i francament imprudent".
Anar al contingut