Els cotxes connectats del futur al Mobile World Congress
Els cotxes connectats del futur al Mobile World Congress

El cotxe, un ordinador sobre rodes, l'estrella del Mobile World Congress

La tecnologia que permet connectar-se a internet està sortint cada cop més dels telèfons i s'està implantant en altres aparells de tot tipus. Algunes empreses ja hi han vist l'oportunitat per fer evolucionar el seu model de negoci. És el cas dels fabricants de cotxes.

Pere BoschActualitzat

La revolució digital es posa sobre rodes. El cotxe connectat ja és una realitat al Mobile World Congress. Les grans companyies han aterrat a Barcelona per presentar prototips que cada cop estan més a prop de posar a les nostres mans.

Tothom coincideix en una data: el 2021. D'aquí quatre anys, marques com BMW o Seat posaran a la venda cotxes connectats.

Què significa això?

El cotxe estarà connectat al núvol, d'on rebrà milers de dades en temps real.

Per exemple?

Per posar-ho fàcil, el temps i el trànsit. En funció d'això, el cotxe autònom –hi haurà models que, directament, no tindran volant– decidirà per quina ruta ens porta a la nostra destinació.

Com es regularà?

Aquesta és una de les grans preguntes. Ara mateix, no és legal circular en un cotxe autònom, ja que la llei obliga a agafar el volant en tot moment. Fabricants com BMW, que s'ha associat amb Intel, se'n renten les mans i passen la pilota a les autoritats competents. Però és evident que caldrà canviar el paradigma: qui se'n responsabilitzarà en cas d'accident, el conductor o el fabricant? Un menor d'edat podrà pujar tot sol a un cotxe autònom?

El cotxe autònom, de fet, serà només el mitjà amb què les marques es reinventaran. Peugeot treballa amb l'horitzó que, el 2026, la venda de cotxes ja serà residual. Els usuaris, diuen, compraran serveis de mobilitat: paquets de quilòmetres o serveis de tarifa plana per utilitzar un cotxe per hores. Una aplicació permetrà reservar un cotxe a la porta de casa a l'hora que es vulgui.

Per dins, els cotxes sense conductor es convertiran en una sala d'estar rodant. Grans pantalles de 25 polzades permeten consumir continguts audiovisuals durant el viatge amb el Peugeot Instinct, el prototip de la marca francesa. El cotxe, absolutament espectacular, es va presentar ahir al Mobile. Només n'hi ha un al món. Els visitants, de fet, tenen prohibit tocar-lo.

Seat, per la seva banda, ha desenvolupat a Martorell un sistema operatiu que començarà a instal·lar als seus models l'any que ve. L'usuari s'identificarà amb el telèfon mòbil, i el cotxe respondrà adaptant l'alçada del seient, el color de la pantalla o la música. A més, es podran consultar l'agenda o els correus electrònics a la pantalla, cada cop més protagonista. El cotxe, ja és un fet, s'està convertint en un ordinador sobre rodes.

Trobaràs més informació de l'MWC a l'especial MWC17: el Mobile World Congress pren Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut