El preu del vandalisme ferroviari: gairebé 15 milions d'euros l'any, segons l'ATM
Imatge de la campanya que ha engegat l'ATM
Barcelona

El cost del vandalisme ferroviari: gairebé 15 milions d'euros l'any, segons l'ATM

TMB, Ferrocarrils de la Generalitat, TRAM i Renfe posen en marxa una campanya de sensibilització per alertar de les conseqüències dels actes vandàlics en els usuaris

RedaccióActualitzat

L'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona (ATM) ha estrenat aquest dimecres un espot per conscienciar de les conseqüències reals del vandalisme a la xarxa ferroviària barcelonina.

 


Només l'any passat, els cost de netejar els grafitis als vagons dels trens de TMB, Ferrocarrils de la Generalitat, Tram i Rodalies va ser de 14,4 milions d'euros, segons han confirmat aquest dimecres els quatre operadors en una roda de premsa conjunta. Hi va haver 2.905 incidències en combois i la superfície total que va haver de ser netejada va superar els 130 mil metres quadrats, l'espai equivalent a 130 piscines olímpiques.
 

Roda de premsa de presentació de la campanya contra els actes vandàlics (ACN)
 

Els responsables de la campanya alerten que no només es tracta de costos econòmics, sinó que aquests actes tenen impacte directe en el servei que s'ofereix als usuaris de les línies ferroviàries: provoquen molèsties, retards i reducció del servei, que afecten tres milions de persones cada any.
 


L'ATM també posa èmfasi en el salt que han fet alguns grafiters, passant de l'incivisme i un suposat "art urbà" a un "vandalisme social", ja que asseguren que han incrementat l'activitat, s'han tornat més organitzats i agressius amb treballadors i passatgers, encarant-s'hi i fent servir armes. 

La campanya també pretén conscienciar la població perquè denunciï els casos que vegi, tot i que siguin difícils d'investigar. Insisteix, però, que els passatgers no s'hi han d'enfrontar.

 

ARXIVAT A:
Transport públicMetroRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut