La part superior del 3 de 10 que la Vella de Valls va carregar en l'última edició del Concurs de Castells
La part superior del 3 de 10 que la Vella de Valls va carregar en l'última edició del Concurs de Castells (ACN / Violeta Gumà)

El coronavirus obliga a ajornar el Concurs de Castells de Tarragona fins al 2022

Després de mesos amb l'activitat castellera parada, l'Ajuntament de Tarragona ha decidit cancel·lar l'edició d'aquest any i traslladar-la al 2022

Actualitzat

La pandèmia del coronavirus i els efectes que ha tingut en l'activitat castellera, paralitzada des de fa mesos, han portat l'Ajuntament de Tarragona a ajornar la XXVIII edició del Concurs de Castells fins al 2022. La situació sanitària fa impossible la celebració del concurs, que es fa cada dos anys a la Tarraco Arena Plaça.

L'organització confia que el 2021 sigui "un any de represa" de l'activitat de les colles castelleres. És per això que es preveu que la propera edició sigui el 2022, per tal que les colles tinguin temps per refer-se de l'aturada forçosa.

 

 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha explicat aquest dimecres que la decisió s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Torredembarra, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i totes les colles de Tarragona. Segons Ricomà, és "complicat" fer participar les colles en un concurs tan aviat, després de mesos aturades:

"És molt complicat posar aquesta pressió sobre les colles quan no sabem quina reacció tindrà la seva gent"

 

Malgrat que l'Ajuntament de Tarragona va manifestar el mes de maig que treballava perquè el Concurs de Castells se celebrés en les dates previstes, és a dir, la tardor d'aquest 2020, encara que calgués adaptar la metodologia a l'excepcionalitat, finalment la situació provocada per la Covid-19 ho ha fet impossible.

Per mantenir el concurs "viu en tot moment", es faran activitats alternatives, com l'estrena d'un documental sobre el concurs de 1970, ara fa 50 anys, amb el títol "Concurs del Segle". A més, s'està preparant un espectacle familiar basat en els valors castellers.

 

El 2 de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca en el Concurs de Castells de 2018
El 2 de 9 amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca en el Concurs de Castells del 2018 (ACN / Violeta Gumà)

 

ARXIVAT A:
CastellersCoronavirus
Anar al contingut