El coronavirus desborda l'Equador, amb l'acumulació de cadàvers a les cases

Guayaquil és la ciutat més castigada, amb funeràries desbordades i cadàvers a casa sense retirar

Actualitzat

Després de dues setmanes de toc de queda i de suspensió de la jornada laboral, esteses fins al 5 d'abril, a l'Equador el coronavirus està fent estralls, especialment a la ciutat de Guayaquil. Famílies desesperades enterren els seus morts de manera improvisada, davant la impossibilitat de fer-ho a través de funeràries.

El confinament i el toc de queda estan retardant la gestió de la retirada de cadàvers de les cases. Les funeràries estan desbordades, i d'altres, com denuncien els habitants, es neguen a anar als domicilis per por d'encomanar-se del virus, encara que la defunció no hagi tingut res a veure amb la Covid-19.

Feretres al mig del carrer (REUTERS/Vicente Gaibor)
Fèretres al mig del carrer (REUTERS/Vicente Gaibor)

 

A les xarxes socials, fins i tot, es parla de cadàvers embolicats amb plàstic al carrer. De moment, la primera solució que anunciava l'alcaldessa, contagiada, és fer arribar als hospitals contenidors refrigerats. A les portes, familiars d'afectats ja fa dies que esperen informació o que els entreguin els cadàvers per enterrar-los.

Guayaquil és la zona zero de la propagació del coronavirus a l'Equador. Té la taxa de mortalitat més elevada de tota l'Amèrica Llatina. Al dolor per les pèrdues s'hi ha sumat el xoc i la indignació per la gestió del govern i el tracte als morts.

Finalment, el president, Lenín Moreno, ha ordenat desplegar una força conjunta de militars i policies per gestionar la retirada de cadàvers. Des de dilluns fins ahir se'n van recuperar 150 als domicilis. I diuen que encara n'hi ha 400 per retirar.

De moment, el govern ha descartat la idea inicial d'optar per crematoris i fosses comunes i ha promès nous cementiris. Això, mentre els experts adverteixen que el pitjor encara ha d'arribar.

Morts per coronavirus a l'Equador

Segons l'últim informe, els morts en les últimes hores per coronavirus a l'Equador pugen a 120 i els contagis, a 3.163. Les estadístiques segueixen castigant sobretot la província de Guayas, amb 2.243 casos, i la capital, Guayaquil, que concentra 1.520 pacients.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut