El coronavirus deixa el mar sense creuers de passatgers per primer cop en dècades

Durant la pandèmia han estat diversos els creuers amb problemes per trobar cap port que els acollís

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana han arribat a port els últims creueristes que encara quedaven navegant, en plena crisi del coronavirus. Probablement és la primera vegada des de finals del segle XIX que no hi ha grans vaixells que transportin passatgers als mars del món. Ara només hi queden vaixells de càrrega, de pesca, petrolers o de l'exèrcit.

Dimecres va atracar a Gènova el Costa Deliziosa, que havia sortit el 5 de gener d'aquest port italià per fer la volta a món en 117 dies, amb 1.800 creueristes i prop de 900 tripulants, sense imaginar que la pandèmia els canviaria els plans.

 

Passatgers del creuer Costa Deliziosa esperen per desembarcar a Gènova
Passatgers del creuer Costa Deliziosa esperen per desembarcar a Gènova (Reuters / Massimo Pinca)

 

Dilluns van desembarcar a Barcelona 168 espanyols i altres passatgers europeus, amb l'autorització del govern espanyol. Estaven confinats al vaixell des del 15 de març, sense poder tocar terra.

Els hotels flotants de diverses empreses han hagut de quedar amarrats a port. A Dubai, 13 creuers van aconseguir el permís de les autoritats per desembarcar tothom qui anava a bord. En total, 29.000 passatgers (el 80% dels quals eren europeus) i 10.000 membres de les tripulacions.

 

El director executiu del port Rashid, de Dubai, Mohamed al-Mannai, explica que van fer tests a tots els passatgers:

"Vam prendre les mesures estrictes necessàries amb aquests vaixells que arribaven, incloent-hi la presa de tests per part de personal sanitari format en aquesta mena d'exàmens. També vam prendre mesures per a la repatriació d'aquests passatgers a través de l'aeroport de Dubai."

Durant la pandèmia han estat diversos els creuers amb problemes per trobar cap port que els acollís. Per a la història quedarà el cas del Diamond Princess, que va haver de tornar al port japonès de Yokohama. A bord hi va haver 712 infectats, 13 dels quals van morir. Després d'haver fet la quarantena corresponent, la resta de passatgers va poder desembarcar el 27 de febrer.

A Nagasaki encara hi ha atracat el Costa Atlàntica, amb 50 membres de la tripulació afectats pel coronavirus a bord.

 

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut