Tasques de desinfecció pel coronavirus a una residència geriàtrica (EFE/Quique García
Tasques de desinfecció pel coronavirus en una residència geriàtrica (EFE/Quique García)

S'alenteixen els contagis de coronavirus a Espanya: 932 morts i 7.472 casos en 24 hores

Actualitzat

Espanya ha superat, en el vint-i-unè dia de confinament, els 117.000 casos de coronavirus, i s'acosta a les 11.000 defuncions a causa de la Covid-19.

A tot Espanya, els 7.472 nous contagis en un dia certificarien que el ritme a què avança la malaltia està, globalment, estabilitzat. La xifra de morts les últimes 24 hores és una mica menor que el rècord negatiu a què es va arribar aquest dijous, amb 932 defuncions en un dia. Aquest número eleva el total de morts a 10.935. Les altes ja superen els 30.000 pacients.

Dades a Espanya el divendres 3 d'abril:
Casos:  117.710    +7.472
Morts:  10.935    +932
Altes:  30.513    

Per primer cop, Espanya supera en nombre de casos positius per coronavirus Itàlia. El nombre de contagiats des que es va detectar el virus a Itàlia el 21 de febrer és de 115.242. Dijous se'n van detectar 4.668 nous casos a Itàlia.

En una compareixença al Congrés, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegurava aquest dijous que les dades demostren que el coronavirus està estabilitzat, que s'ha assolit el primer objectiu d'arribar al pic de la corba, i que "estem començant la fase d'alentiment".

Les dades de les últimes 24 hores mostren un descens tant en el nombre de nous casos com en el de defuncions respecte a les anunciades dijous.

Simón: "Estem en una situació de bona evolució"

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha assegurat que "les tendències assenyalen que l'objectiu s'està assolint a poc a poc". Simón ha dit que "estem en una situació de bona evolució" però que cal tenir molta cura a no tornar a un escenari d'augment de casos diaris per noves transmissions. I per aconseguir això, ha dit, cal mantenir les mesures adoptades i estudiar si es pot relaxar el confinament en alguns punts concrets:

"Les tendències són correctes. Les de casos a l'UCI i d'hospitalitzats ens indiquen que de mica en mica es va aconseguint l'objectiu."

Simón ha dit que a Espanya s'ha de seguir l'exemple d'altres zones del món on està més generalitzat l'ús de mascaretes i "aprendre a fer servir els mecanismes de protecció":

"Hem d'aprendre a fer servir els equips de protecció personal a mesura que hi tinguem accés."

La doctora María José Sierra, del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, ha destacat que l'increment de casos nous de coronavirus s'ha rebaixat fins al 7% i els que han necessitat hospitalització al 10%, quan unes setmanes abans s'havia arribat a un 30% dels casos.

Espanya supera Itàlia en nombre de casos diagnosticats de la Covid-19. Per la doctora María José Sierra, encara "no hi ha base científica" per comparar les xifres de tots dos països i diu que cal esperar a tenir les dades completes de l'epidèmia. Assegura que, a mesura que es vagi desescalant l'impacte de la pandèmia i es vagi diagnosticant més població, les dades canviaran.

La Comunitat de Madrid és la més afectada pel coronavirus, amb 34.188 casos confirmats i 4.483 defuncions. En aquesta comunitat ja s'han donat 13.850 altes hospitalàries.

Dos sanitaris transporten un malalt (EFE/Alejandro García)
Dos sanitaris transporten un malalt (EFE/Alejandro García)

A Catalunya, el coronavirus continua impactant amb força i amb registres molt durs. L'últim recompte deixa 1.656 casos nous confirmats. La cara positiva és que és gairebé un 10% menys que el dia anterior. Ara ja són més de 23.400 els infectats.

Les últimes 24 hores han mort 242 persones, gairebé les mateixes que el dia anterior. Ara el total és de 2.335 víctimes mortals. Des que ha començat la pandèmia, a Catalunya s'han donat 7.849 altes hospitalàries.

Aquest virus està tenint una incidència molt important en les residències, on viu un dels col·lectius més vulnerables: la gent gran. En aquests centres, el coronavirus ha provocat 511 morts entre avis i àvies de residències a Catalunya i, actualment, n'hi ha 1.221 més de diagnosticats. Són dades de la Generalitat, que ha admès errors en la gestió de la crisi a les residències i ha anunciat més mesures.

A la Comunitat de Madrid, també feia dies que s'insistia per tenir les dades de les persones grans que han mort en residències.
Ara les han donat. Serien almenys 3.000 -el triple del que és habitual- i la presidenta de la comunitat reconeix que la xifra podria ser més gran.

Un milió de positius registrats al món

Segons el registre mundial del coronavirus de la Universitat Johns Hopkins, s'ha assolit la xifra d'un milió de persones que han donat positiu de la Covid-19. Els Estats Units, Itàlia i Espanya són els països amb més casos.

La pandèmia augmenta a un ritme d'uns 100.000 casos diaris i és present a gairebé tot el planeta. De 190 països, només a 15 no hi ha casos detectats.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut