El corder i el vi seran els protagonistes del festival 'Cordevi' del Jussà

El corder i el vi seran els protagonistes del festival 'Cordevi' del Jussà

El corder i el vi seran els protagonistes del festival 'Cordevi' del Jussà

Actualitzat
Imatge de la presentació del festival 'Cordevi' per part de l'Ajuntament de Tremp, l'Associació Apat i productors el 30 de setembre del 2019. (horitzontal)

Imatge de la presentació del festival 'Cordevi' per part de l'Ajuntament de Tremp, l'Associació Apat i productors el 30 de setembre del 2019. (horitzontal)

ACN Tremp.-El Pallars Jussà donarà el tret de sortida aquest divendres al festival 'Cordevi' que pretén posicionar la carn de corder que es produeix a la comarca i el vi que s'hi elabora com a productes gastronòmics destacats. Del 4 d'octubre al 17 de novembre, el visitant tindrà l'oportunitat de descobrir alhora una gamma molt més àmplia de productes que s'elaboren al Pallars, com la cervesa, l'oli, el safrà o la vedella ecològica gràcies a una cinquantena d'activitats programades. El 'Cordevi', a més, vol ser un nexe d'unió entre les diferents fires que tenen lloc en aquesta època de l'any al Pallars Jussà, facilitant la difusió de l'oferta de cada municipi i complementant-la amb experiències autèntiques i exclusives, tant pel que fa al moment com al contingut de l'activitat.

Entre les activitats programades hi ha caminades i visites especials a les vinyes, excursions amb ramats i pastors, sopars temàtics centrats en l'oli o les postres. I també hi haurà altres propostes adreçades a públics específics com ara jornades tècniques impulsades des del programa 'Al teu gust, aliments del Pallars'.Eva Carmona, del celler El Vinyer, ha explicat que aquest festival els serveis per fer valdre el producte que elaboren i donar-lo a conèixer tant a la gent del territori com a tots aquells que el visiten.Paral·lelament, i dins del marc del festival, un gran nombre de bars i restaurants oferiran menús especials km0 amb producte 100% pallarès i coincidint amb els caps de setmana de fira.Josep Palau, president de l'Associació Apat, ha explicat que per segon any consecutiu participen amb el festival. Palau ha afegit que un total de 26 restaurants oferiran menús de proximitat i mitja dotzena faran sopars temàtics.Des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tremp, la regidora Anna Ritz, ha destacat la voluntat del festival de convertir-se en un referent de la gastronomia pallaresa i diferenciar tant l'oferta gastronòmica com la qualitat dels productes.