Holanda

El controvertit advocat holandès Mohammed Enait defensa l'islam i diu que és la societat occidental la que hauria de canviar

Mohammed Enait és un advocat holandès que ha aconseguit capitalitzar el debat públic sobre la convivència entre diferents cultures que s'està vivint als Països Baixos. La defensa incondicional a la comunitat musulmana i les seves, cada vegades més habituals, aparicions en debats televisius l'han convertit en un personatge popular però controvertit a Holanda. Enait, que té el seu bufet d'advocats a Rotterdam, la ciutat amb més immigració del país, proclama que els musulmans a Occident haurien de seguir estrictament les normes de l'islam i que és la societat occidental la que hauria de fer l'esforç de canviar per convertir-se en multicultural.

Actualitzat
Enait s'autodefineix com a activista dels drets humans i es proclama admirador del multiculturalisme dels Estats Units i del president Barack Obama.

En la seva creuada en defensa de les virtuts de l'islam, ha aconseguit que els tribunals li donin la raó quan es nega a aixecar-se i descobrir-se en el moment en què el jutge entra a la sala.

Ara, està preparant una altra autodefensa per poder negar-se a donar la mà a les dones, tal com apunten els preceptes de la religió musulmana. En aquesta qüestió, Enait apunta que, per evitar ser titllat de discriminador, ha decidit no saludar amb una encaixada de mà ningú més.

Per Mohammed Enait, la política de la por que estan fent servir alguns partits polítics holandesos és producte de la crisi d'identitat que estan tenint els ciutadans en l'actualitat. L'advocat considera que han donat "massa drets a les minories" i ara estem "soscavant la nostra identitat", i que la població holandesa autòctona està ocupada "intentant definir la seva pròpia ànima".

L'advocat assegura que no lluita per aplicar la llei islàmica a tothom, sinó per aconseguir una societat multicultural en què la comunitat musulmana es pugui expressar amb llibertat sense que el que ell denomina "mul·làs seculars" frenin l'emancipació dels musulmans.

Segons Enait, Europa és el continent dels bàrbars perquè és aquí "on hi va haver l'holocaust, l'esclavitud, i Franco i Mussolini". Malgrat això, creu que és possible arribar a "ser civilitzats", i afegeix: "Podem ser un exemple d'esperança per al món".
Anar al contingut