Un pagament amb targeta de crèdit

El consum s'alenteix, amb menys pagaments amb targeta tot i el Black Friday

L'activitat en els pagaments amb targeta registra una baixada al mes d'octubre, segons dades d'algunes entitats bancàries

Laia de la RivaActualitzat

Pagar amb targeta és un dels gestos més repetits en la nostra vida quotidiana, i un clar indicador del consum. Segons dades d'alguns bancs, en la setmana del Black Friday les compres fetes a través de terminals per pagar amb targeta van caure.

Segons CaixaBank, la despesa feta amb targeta va baixar un 21% respecte a l'any anterior, arran de les restriccions per la pandèmia i el mal temps. Sobretot va baixar la despesa en sectors com el transport i el turisme, però en canvi es va incrementar el que es va gastar en productes de primera necessitat.

 

Un altre indicador són les retirades de diners en efectiu dels caixers automàtics, que van caure la setmana passada un 27% en comparació amb la mateixa setmana del 2019. Segons el banc, tot plegat indica una recaiguda del consum domèstic, que des de l'estiu havia registrat una certa recuperació, tot i que molt lenta.

Una altra entitat, el BBVA, assenyala que la retirada de diners dels seus caixers va caure durant l'octubre un 13%. En general, han detectat que el consum baixa sobretot en zones lligades al turisme, com per exemple les demarcacions de Girona i Barcelona, i les Balears, i puja en d'altres com Madrid, Toledo o Guadalajara.

 

Una dona retirant diners d'un caixer automàtic
Una dona retirant diners d'un caixer automàtic (ACN / Alèxia Vila)

 

ARXIVAT A:
ConsumEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut