L'expresident Carles Puigdemont (ACN)
L'expresident Carles Puigdemont (ACN)

El Constitucional va avalar la tramitació de la llei per investir Puigdemont a distància

JxCat critica que l'alt tribunal hagi ocultat fins avui aquesta sentència, perquè no apareix a la web, ni se n'ha fet una nota de premsa

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha avalat la manera com es va tramitar la reforma de la llei de Presidència per investir Carles Puigdemont a distància. Es va fer per tramitació urgent i per lectura única. Però el PSC va presentar un recurs d'empara al Constitucional que en qüestionava la tramitació per part de la Mesa del Parlament. L'alt tribunal desestima aquest recurs dels socialistes i avala els passos que es van seguir.

La sentència, però, no tindrà efectes pràctics sobre la llei perquè el Constitucional la va suspendre definitivament fa quatre mesos.

Des de les files de Junts per Catalunya critiquen que l'alt tribunal hagi ocultat fins avui aquesta sentència, perquè no apareix a la web, ni se n'ha fet una nota de premsa.

La llei per investir el president a distància es va aprovar el maig de l'any passat, el govern de Rajoy la va portar al TC, que la va declarar contrària a la Constitució. Entre altres motius, perquè un dels seus articles explicava que el candidat a president s'havia de presentar personalment davant la cambra, exposar el seu programa i aconseguir la confiança dels diputats tot interaccionant amb ells. Deia, a més, que no fer-ho aniria en contra dels drets polítics dels parlamentaris.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés catalàInvestidura
Anar al contingut