L'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos (EFE)
L'expresident del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos (EFE)
Madrid

El Constitucional tomba el recurs de súplica del govern i Parlament contra la sentència que avala Pérez de los Cobos

El Tribunal Constitucional va decidir que el seu president, Francisco Pérez de los Cobos, era imparcial malgrat haver militat al PP, i ara es referma en aquesta decisió. El govern i la cambra catalana el van recusar al·legant que la seva militància en un partit afectaria la seva imparcialitat i independència.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional no ha admès el recurs de súplica presentat pel govern de la Generalitat i el Parlament. Per unanimitat, l'alt tribunal assegura que no hi ha lloc per a l'admissió del recurs de súplica contra la sentència del mateix TC que avalava la imparcialitat de Francisco Perez de los Cobos.
 
El TC va decidir que el seu president Francisco Pérez de los Cobos era imparcial malgrat haver militat al PP.

El govern i la cambra catalana va recusar el president del Constitucional al·legant que la seva militància en un partit afectaria la seva imparcialitat i independència. El govern i la cambra catalana volien evitar així que Pérez de los Cobos participés en el debat dels 25 recursos presentats a l'alt tribunal, entre els quals hi ha la Declaració de Sobirania, la llei d'educació o la prohibició de les corrides de toros.

Eurodiputats catalans eleven la queixa

La imparcialitat del Tribunal Constitucional és evident no només per la Generalitat de Catalunya, sinó també per un grup d'eurodiputats catalans i bascos que aquest dimecres han elevat la queixa a Brussel·les i han reclamat a l'eurocomissària de Justícia, Viviane Reding, que actuï contra la falta d'independència política del Tribunal Constitucional espanyol

Els europarlamentaris denuncien la militància de De los Cobos al Partit Popular i altres casos com la dimissió forçada de Rodríguez Sol al capdavant del TSJC per haver defensat el dret a decidir. 
Anar al contingut