Madrid

El Constitucional tomba el decret de pobresa energètica, que volia evitar que es tallés el subministrament per impagament

Segons l'Alt Tribunal, el decret envaeix competències exclusives de l'Estat, que ha optat per protegir les llars més pobres amb bonificacions

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha anul·lat el decret de la Generalitat que impedia que les empreses de llum, aigua i gas tallessin el servei a les famílies vulnerables que no poguessin pagar.

El decret estava inclòs en el Codi de Consum de Catalunya. Segons la sentència, s'envaeixen competències exclusives de l'Estat, que ha optat per protegir les llars més pobres amb subvencions del cost de les factures. I aquesta normativa és d'aplicació a tot el territori espanyol.

Amb posteritat al decret ara anul·lat, el Parlament de Catalunya va aprovar una llei que obliga les empreses submistradores a no tallar l'aigua, ni la llum, ni el gas a cap família en situació de pobresa.

La portaveu del govern, Neus Munté, ha qualificat la decisió del Tribunal Constitucional de "mostra d'altíssima insensibilitat social". Digui el que digui l'Estat, ha dit, "cap família catalana en situació de vulnerabilitat quedarà desatesa". Munté ha afirmat que la Generalitat està totalment compromesa en la lluita contra la pobresa energètica.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut