El Constitucional suspèn la llei catalana de comerç

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra la llei catalana de comerç, serveis i fires.

Amb l'admissió a tràmit, el Constitucional suspèn cautelarment la llei durant almenys cinc mesos.

El frec a frec entre el Parlament i el TC en matèria comercial ve de lluny, des del 2012, i des d'aleshores ha anat tombant cadascuna de les iniciatives aprovades a la cambra catalana perquè, al seu entendre, excedien les competències autonòmiques.

La nova llei feia oficial la liberalització de les rebaixes. A més, la norma també ampliava l'horari comercial de 72 a 75 hores setmanals.

Un altre punt que introduïa és la prohibició d'oferir o vendre productes o serveis mitjançant trucades o missatges telefònics o per mitjà de visites a domicili, també anomenada venda "a porta freda" "que no hagin sigut acceptats pel destinatari". Tot i això, deixava fora les visites relacionades amb els subministraments bàsics. Així doncs, proposava crear fitxers en què les persones que no desitgessin rebre ofertes de productes o serveis per mitjà de trucades o de visites es podien inscriure.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut