Madrid

El Constitucional rebutja el recurs de súplica de la Generalitat i mantindrà Pérez Tremps apartat del debat de l'Estatut

El Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat el recurs de súplica presentat per la Generalitat contra la decisió d'apartar el magistrat Pablo Pérez Tremps de la resolució del recurs del PP contra l'Estatut català. Amb el seu recurs, l'executiu català volia tornar a equilibrar les forces de l'alt tribunal, ja que la recusació de Pérez Tremps va desequilibrar la balança a favor dels magistrats conservadors contraris al text. Fa només uns dies, el Tribunal Constitucional va rebutjar la recusació també presentada per la Generalitat contra el magistrat conservador Jorge Rodríguez-Zapata.

Actualitzat
Segons que han informat fonts de l'Alt Tribunal, el ple del Constitucional ha adoptat aquesta decisió per unanimitat. El recurs de súplica estava subscrit pel mateix president de la Generalitat, José Montilla, i ha rebut el suport de la fiscalia.

La Generalitat pretenia que el TC apliqués "la doctrina anterior" i restituís a Pérez Tremps totes les seves prerrogatives com a magistrat per deliberar i dictaminar sobre el contingut del nou Estatut d'Autonomia de Catalunya.

El 5 de febrer passat, el Constitucional va admetre la recusació de Pérez Tremps, plantejada pel PP, en estimar que un dictamen elaborat a petició de l'Institut d'Estudis Autonòmics de la Generalitat de Catalunya perquè aquest òrgan assessorés el Parlament català sobre el text del nou Estatut va suposar una "intervenció indirecta" en l'elaboració de la llei de reforma d'aquest text.

Amb el mateix argument, la Generalitat va presentar un altra recusació contra el magistrat Jorge Rodríguez-Zapata per haver elaborat també algun informe contra el text per a la Fundació Pi i Sunyer. Finalment, però, aquesta recusació es va rebutjar.
NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut