Imatge de la façana del Tribunal Constitucional
Imatge de la façana del Tribunal Constitucional
Madrid

El TC dona la raó al PSC: la llei de desconnexió no es va tramitar com tocava

El TC dona la raó al PSC quan fa sis mesos de l'aprovació de la llei de transitorietat al Parlament, anul·lada ja pel mateix tribunal

Actualitzat

Nou revés del Constitucional al Parlament. Quan fa sis mesos de l'aprovació de la llei de transitorietat al Parlament, anul·lada ja pel Constitucional en un altre procediment, aquest mateix tribunal diu ara que la norma no es va tramitar com tocava.

Els magistrats consideren per unanimitat que el Parlament va vulnerar els drets dels parlamentaris a exercir la seva funció representativa i els dels ciutadans a participar en els assumptes públics, en rebutjar la petició del PSC de portar la llei al Consell de Garanties Estatutàries abans de l'aprovació al ple al setembre.

Van ser els socialistes els que van portar el cas al Constitucional, que ara declara nuls els acords pels quals la mesa va rebutjar la petició del PSC.

En aquesta nova sentència, en concret, la Sala Segona del Tribunal considera que l'eliminació del tràmit parlamentari de recollir l'informe del Consell de Garanties Estatutàries -un tràmit que garanteix "la regularitat constitucional de les iniciatives legislatives" i una facultat de diputats i grups parlamentaris- implica una "minva de la integritat" del procediment legislatiu.

Per tant, conclou, eliminar de la tramitació la sol·licitud d'informe al Consell de Garanties Estatutàries afecta el nucli essencial de la funció parlamentària.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependència
Anar al contingut