El Tribunal Constitucional en una foto d'arxiu. (Foto: EFE)
El Tribunal Constitucional en una foto d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

El Constitucional deixa per dilluns el debat sobre la sentència de l'Estatut

El Tribunal Constitucional ha deixat per dilluns el ple per decidir si aprova l'últim esborrany de sentència sobre l'Estatut, elaborat per la presidenta de l'òrgan, María Emilia Casas. Segons ha pogut saber TV3, la sentència es debatrà article per article, a proposta de la presidenta del tribunal. Els magistrats han pres la decisió després de tres sessions, que han servit per tombar els recursos presentats des de Catalunya, per evitar que emetin sentència en les condicions actuals.

Actualitzat
Els magistrats del Constitucional han consumit tres dies per resoldre els recursos de súplica presentats pel govern català. La primera resolució s'ha comunicat cap a un quart de tres del migdia, poc després que acabés la tercera jornada de deliberacions. El TC ha comunicat que rebutja rehabilitar Pablo Pérez Tremps, com demanava la Generalitat. A més, aquest dimecres l'alt tribunal hauria rebutjat declarar-se incompetent per emetre sentència sobre l'Estatut, tot i que aquesta decisió no s'ha notificat encara.

La incògnita que quedava era quan s'encetarien les deliberacions sobre l'últim esborrany de sentència, el setè, elaborat per la presidenta del tribunal, María Emilia Casas. I els jutges han optat per deixar-les per dilluns, tenint en compte que aquest dimecres a la tarda ja no hi havia ple i que dijous la presidenta ha d'assistir als actes protocol·laris del sant del rei Joan Carles.

Casas va agafar les regnes de l'assumpte després de quatre anys, sis intents fallits i el bloqueig entre conservadors i progressistes. Com sembla que tampoc hi ha acord sobre la seva ponència, els magistrats han decidit, a proposta de la mateixa Casas, votar el text article per article.


NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut