Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional.
Imatge d'arxiu de l'edifici del Tribunal Constitucional.
Madrid

El Constitucional avala que el català no s'exigeixi per ser funcionari a les Balears

L'alt tribunal rebutja per vuit vots a quatre el recurs del PSOE contra la norma del PP que converteix el català d'exigència en un mèrit per opositar a càrrecs de l'administració pública a les Illes.

RedaccióActualitzat
El Tribunal Constitucional ha avalat que el català deixi de ser una exigència per ser funcionari a les illes Balears. L'alt tribunal ha rebutjat per vuit vots a quatre el recurs del PSOE al Senat contra la norma del govern Bauzá. En la seva reforma de la Llei de la Funció Pública, el PP a les Balears va introduir que el català deixés de ser un requisit i passi a ser un mèrit a puntuar a qui aspiri a l'administració autònoma.

La sentència, que compta amb dos vots particulars, rebutja un recurs que van presentar fa gairebé un any 50 senadors socialistes a iniciativa del PSOE balear, que consideraven discriminada la llengua cooficial balear.

En canvi, el tribunal ha resolt el contrari i no veu tracte preferent al castellà

"No existeix discriminació per l'inexistència de tracte preferent del castellà sobre el català"

A més, la majoria del ple, entén que no hi ha inconstitucionalitat en considerar, com a norma general, que el català sigui un mèrit i no un requisit per opositar a una plaça a la funció pública.

"No hi ha inconstitucionalitat en tenir el coneixement del català com a mèrit"

Anar al contingut