El Constitucional anul·la les partides per al referèndum

Considera per unanimitat que les partides dels pressupostos impugnades són inconstitucionals si es destinen al referèndum de l'1 d'octubre

Actualitzat

El Tribunal Constitucional ha declarat inconstitucional per unanimitat les partides dels pressupostos catalans destinades al referèndum sobiranista convocat per a l'1 d'octubre.

Concretament, el text declara que les partides pressupostàries impugnades són inconstitucionals si es destinen a finançar el referèndum sobre el futur polític de Catalunya al qual es refereix la disposició.

A més, també anul·la la disposició addicional 40 de la Llei de pressupostos on es recull el compromís polític de tirar endavant el referèndum.

Tot això, malgrat que l'escrit del Constitucional admet que els pressupostos no inclouen partides pressupostàries destinades de forma específica al finançament del referèndum. Ara bé, interpreta que el Parlament ha hagut d'incloure dotacions de crèdit en aquestes partides per coherència per fer possible el compromís polític del referèndum.

De totes maneres, matisa que existeix també la possibilitat que també es puguin destinar al finançament de processos electorals autonòmics. Per això insisteix que aquestes partides només des declaren inconstitucionals si es fan servir per fer el referèndum de l'1 d'octubre. 

D'aquesta manera, l'alt tribunal ha estimat parcialment el recurs presentat pel govern espanyol el 4 d'abril contra la Llei de pressupostos de Catalunya.

La resolució, presa per unanimitat durant el ple del Constitucional, arriba just l'endemà que el govern de Puigdemont presentés la llei del referèndum. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut