El Constitucional anul·la la llei catalana d'associacions cannàbiques

El Tribunal considera que envaeix competències de l'Estat

Actualitzat

La llei que regulava el funcionament dels clubs cannàbics a Catalunya ha quedat definitivament anul·lada.

Per unanimitat, el Tribunal Constitucional ha decidit que envaeix competències de l'Estat i, per tant, queda fora de la Constitució.

El Tribunal considera que Catalunya pot regular l'accés als clubs, però no la distribució i compravenda d'una substància estupefaent com és el cànnabis, ja que és una qüestió reservada a l'Estat.

Segons el TC, la llei catalana no només regula les "associacions de consumidors de cànnabis", sinó que el règim jurídic també es dirigeix a "articular el consum i cultiu compartit de cannabis" o "el consum, l'abastiment i dispensació" d'aquesta substància, cosa que normativament es reserva l'estat. 

Notícia relacionada: Els metges britànics podran prescriure derivats del cànnabis a partir de la tardor

La sentència considera que el cannabis conté elements o principis actius susceptibles d'aplicació terapèutica, però no és un medicament sinó "una substància qualificada com estupefaent, cosa que siginifica que és una competècia en matèria penal reservada a l'estat".

Notícia relacionada: La predisposició al consum de cànnabis i a l'esquizofrènia comparteixen base genètica

El mateix va passar amb les lleis de Navarra i del País Basc.

La llei catalana es va aprovar el juny de 2017 fruit d'una iniciativa legislativa popular i va quedar suspesa al desembre després d'un recurs del govern del PP.

 

ARXIVAT A:
SalutDrogues
Anar al contingut